It is currently Mon Jun 09, 2025 5:16 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Page 1 of 1 [ 17 posts ] 
Author Message
 Post subject: Inexistenta planetelor retrograde????
PostPosted: Fri Sep 15, 2006 11:13 pm 

Buna seara!!

Am descoperit cu mare placere in seara aceasta site-ul www.coser.ro, am citit cu uimire cazurile particulare de analiza a unor mari personalitati si felicit!!! si salut profesionalismul si dedicatia celor care raspund de aceste astrograme (nick-uri: witch, coser, mihaela, mihnea...si altii, daca am uitat pe cineva :oops: imi cer scuze).
Daca este vointa si cand este timp, as dori si eu tema natala pt mine si analiza karmica (mai ales legaturi daca exista si de care cu copilul meu - sunt foarte curioasa in aceasta privinta). Din ce am mai aflat de cateva ori din surse diferite cica eu nu as avea planete retrograde dar nu am aflat si interpretarea :cry: . Nu am cunostinte deloc de astrologie, dar mi-am interpretat singura ca inseamna ca ori nu as mai fi avut karma acumulata din alte vieti (ce ar fi prea rar), ori nu mi-am ales ca suflet lectii de invatat in aceasta viata si le-am amanat pt "alta data" :P ...desi.....iara mi se pare putin probabil datorita evenimentelor prea multe mai putin obisnuite care imi dau de gandit.... ori...dupa cum citisem parca in analiza despre Valentina (care avea "numai" 2 planete retrograde? .....in aceasta viata mi s-a ofeit o libertatate foarte mare de alegeri.....de altfel de multe ori m-am simtit in momente de cumpana in care indiferent de ce as fi ales nu ar fi fost nici bun nici rau ci "numai" ca alegerea urma sa imi schimbe dramatic destinul....Hmmm , as dori mai multe lamuriri ca sa nu mai o iau atata pe interpretari de ale mele empirice :lol:

Datele mele: 15.oct.1983 Sacele (Brasov) undeva intre 6 si 7 seara, ai mei parinti spun ca dupa 6 30 pm , iar prietenii spun ca la cat sunt de aeriana :lol: cu siguranta mai degraba e spre 7 ca sa am ascendent in gemeni (altfel mi se pare ca pica cuspida taur cu gemeni);
Datele Ioanei (fetitza mea): 07.aug.2004 Bucuresti , 6 35 am ( din fericire aici am date exacte :wink: ).

Va multumesc mult pt. munca pe care o faceti!!!

Cu stima,

Daniela Iordache.

Profile Send private message  

Post subject:
PostPosted: Sun Sep 17, 2006 5:34 pm 
Draga Daniela, aceasta este astrograma ta:
Image

Dupa cum vezi esti Balanta cu ascendentul in Taur.
Iar daca prietenii tai spun ca ai fi 'aeriana', atunci sa stii ca zodia Balantei este un semn de aer, care ar putea sa-ti confere o aparenta de nehotarare tocmai fiindca iti doresti armonia, esti diplomata si nu doresti sa faci vreo greseala. Steliumul din Balanta 'te ajuta' sa fii nehotarata si sa fii deseori sovaielnica. Nazuiesti spre echilibru si fiind venusiana total iti plac doar lucrurile frumoase si estetice.

Ai de asemenea marea majoritate a planetelor in semne de aer. Cu tot cu Lilith, NN si Chiron sunt 7, ceea ce iti confera o mare abilitate in comunicare.

Iar lipsa planetelor retrograde ar putea insemna faptul ca esti la inceputul unui ciclu de incarnari. Desi Chiron si Junon sunt totusi retrograde. De asemenea si NN. Dar poti avea o libertate de alegere mai mare decat alte persoane, insa si posibilitatea mai mare de a gresi. Trebuie sa fii atenta si "sa incepi cu dreptul" deoarece orice actiune produce efecte pe care tot tu le vei suporta in viitor.

Post subject:
PostPosted: Mon Sep 18, 2006 9:00 pm 

Iti multumesc mult, Mihaela!!!

Deci asa ...pana la urma am ascendentul in taur, zodie de pamant..... se prea poate :-). Dar mi se pare foarte ciudat sa fiu la inceputul unui ciclu de reincarnari acum cand toata lumea parca "alearga" sa isi arda karma, sa treaca prin purificari, ba chiar au loc arderi de karma si purificari colective.....parca intr-un ritm atat de alert contra cronometru totul, acum in pas de era varsatorului si....hop, am aparut si eu pe aici cam prin prima - a doua mea viata ...in timpuri atat de deosebite.... acum cand parca totul, intreaga fiinta si natura, toata lumea viului! se leapada de haina de iarna, se schimba si se scutura ca sa ..... sa se primeneasca pentru o noua primavara cosmica ce abia incepe :-). Serios, mai ales ca ma uit in mica mea viata de numai 23 de ani si ma minunez si eu prin cate am trecut si ca prea sunt sucite si legate si pline de "coincidente" evenimentele din viata mea.

Asa....dar, te-as mai ruga, sau nu neaparat tu :-) daca nu mai vrei, ca nu vreau sa fac presiuni ....eram curioasa o mica analiza karmica, in special cu fetitza mea Ioana...daca exista legaturi karmice intre noi...daca as avea deva de invatat in viata asta cu ea. Sau poate...nu se vede prea bine din astrograma mea cu atat de "multe" :-P retrograde, nu??

Numai bine si toate cele bune!!!!!

Cu stima si cu drag,

Daniela

Post subject:
PostPosted: Mon Sep 18, 2006 9:20 pm 
Atasez si astrograma fetitei tale Ioana

Image

Ea este Leu cu ascendent in Leu :roll:

Post subject:
PostPosted: Mon Sep 18, 2006 9:57 pm 
Deocamdata iti spun doar cateva cuvinte si anume ceea ce spune astrograma ta legat de primul copil.
Ai Venus conjunct cu Marte in casa 5. Adica fetita ta este o reala sursa de bucurie pt sufletul tau si un real suport sufletesc. Este si va fi tot timpul pt tine un sprijin moral, generator de multa frumusete care efectiv iti va incalzi inima toata viata. Insa in acelasi timp te va epuiza de energie si ar putea sa te stoarca aproape pana la ultima picatura. Spun asta pt ca aceasta conjunctie din casa 5 este implicata intr-un careu in T cu Chiron pe de o parte si cu Uranus-Jupiter pe de alta parte. Asadar stresul creat de acest careu in T ar putea fi generator de situatii care pt tine sa fie lectii de viata.

Post subject:
PostPosted: Wed Sep 20, 2006 10:09 pm 

:D Draga Mihaela, iti confirm tot ce mi-ai spus.... :-) bine eu nu sunt aici sa testez hahaha nici pe departe. Incerc sa ofer mai multe explicatii pentru a=mi motiva curiozitatea mea legata de analiza karmica.
Nu numai ca este leu cu ascendent in leu!, dar din ce stiam anul 2004 a fost anul maimutei - corespondentul chinezesc al leului din zodiacul european : deci de 3X leoaica :lol: .
Da, asa este, Ioana e un copil minunat, lipicios, inteligent, ghidus, luptator si iubitor (dupa absolut toata lumea cu exceptia mea, ca mie mi se urca in cap :P... e un copil cuminte) e foarte inteligenta si extrem de plina de energie. Intr-adevar e mangaierea mea dar si micul meu "vampir energetic". Istoria noastra ar fi cam asa: am ramas, fara expresa mea vointa, insarcinata - studenta fiind la zi, stand in camin si angajata intr-o relatie care cam trepida... dupa lungi gandiri si razgandiri intr-un final, dupa 2 luni dureroase, am decis sa merg mai departe, desi banuiam (si s-a adeverit) ca voi ramane parintele singur al copilului si ca voi avea sa infrunt viata si socul si reactiile tuturor care au vazut in gestul meu un act de inconstienta si iresponsabilitate (parinti, el, parintii lui, prieteni, colegi, rude etc); practic am dus o lupta timp in care am comunicat mult intuitiv cu spiritul pruncului meu nenascut inca... Initial am crezut ca sunt inchipuri de-ale mele (dialogurile cu sufletul ei), ca eu imi imaginam.... pana cand am primit de doua ori feedback concret, prin scris automat, de la spiritul/sufletul ei (in luna a 8a o data si apoi imediat dupa nastere :-) ) prin intermediul cuiva care aproape ca nu avusese habar de existenta mea... Mesajele mi-au confirmat intreaga mea experienta si comunicare din timpul sarcinii cu ea si ca "am ales bine". Sarcina, de altfel ca si nasterea, a fost usoara si minunata. Intr-adevar, asa cum mi-a "spus" si ea (de fapt el, sufletul), si altii, printre altele a venit sa ma ajute in evolutia mea spirituala ("generator de situatii care pt tine sa fie lectii de viata). Bineinteles ca o data cu aparitia ei viata mea a luat o turnura radicala si de 2-3 ani incoace trec prin tot felul de experiente mai mult sau mai putin bulversante si epuizante. De aici si semnele mele de intrebare legate de planetele retrograde in astrograma mea, de analiza karmica si curiozitatea privind relatiile posibil? ancestrale dintre sufletele noastre.

Post subject:
PostPosted: Fri Sep 22, 2006 10:06 pm 
Draga Daniela, trebuie sa recunosc ca chiar m-a impresionat povestea ta :). S-ar putea spune ca ai dat dovada de curaj cand ai hotarat sa pastrezi sarcina si sa dai nastere copilului pe care il cresti singura acum. Insa eu cred ca totul se datoreaza si unei anumite doze de inconstienta, pt ca ai tendinta in tema natala sa iei lucrurile mult mai in usor decat sunt in realitate, fara sa evaluezi sau sa analizezi mai profund situatiile (stelium in Balanta).
In mod sigur exista o relatie karmica intre tine si fetita ta, pt ca in general legaturile dintre parinti si copii sunt de natura karmica. De fapt toate intalnirile noastre cu persoanele cele mai importante, si pe care le iubim sunt karmice. Edgar Cayce spunea foarte frumos ca nici o iubire nu se pierde.
Dar inca nu m-am uitat pe sinastria dintre tine si fetita ta, insa iti promit ca iti voi spune cateva cuvinte :)

Post subject:
PostPosted: Fri Sep 22, 2006 10:50 pm 

Da, dragutza, iti dau dreptate :-P dar nu stiam ca apare si asta in astrograma (stelium in Balanta)...toate apar :-P ? Am stiut si atunci si sunt constienta si acum ca am avut in mine o doza de curaj amestecata cu o doza de inconstienta.... de fapt o spuneam si eu tuturor......dar nu stiam ce va fi; stiam ca imi va fi greu un timp, dar nu stiam unde voi intampina greul si "cat" de "rau". Cineva spunea ca a avea curaj e simplu...poate insemna curaj cu inconstienta, pe cand a indrazni inseamna deja curaj imbinat cu intelepciune si... constienta :-). Intr-adevar am un mine, am observat, o tendinta de asumare a unor riscuri si de a "merge" pe unde putini se incumeta (unele din initiativa si curaj altele,mai putin :-P, din subestimarea "riscului" dar dupa ce dau de "realitate" pentru ce am inceput ii dau de cap pana la urma
:lol: . Si totusi, hotararea am luat-o cu greu si dupa ce am analizat-o indelung...si sa iti mai spun drept, am avut foarte mare incredere atunci in...Providenta....(poate iarasi din inconstienta :-) dar aici as divaga de la subiect si ar trebui sa vorbesc despre cate si ce m-a invatat aceasta experienta, cat de mult mi s-a intarit credinta in Bine (ca toate au un plan si un scop intru Binele) si in Dumnezeu si cum am descoperit ce inseamna si "abandonul"- cu incredere- in bratele Vietii, Universului si ale lui Dumnezeu...ma rog, e discutabil si nu isi are rostul aici deoarece linia intre "abandonul divin" de care vorbesc si iresponsabilitate poate parea fragila, desi cele doua notiuni nu au nimic in comun.

Numai bine!!!

Post subject:
PostPosted: Fri Sep 22, 2006 11:14 pm 
Daniela, te rog sa nu consideri ca judec in vreun fel ceea ce faci. Departe de mine, si nu cred ca as avea vreun drept. Oricum sunt perfect constienta ca doar situatiile complicate sunt generatoare de invataminte. Iar tu datorita imprejurarilor prin care ai trecut cu siguranta ai capatat intelepciune. Si e mare lucru, chiar mare noroc sa capeti intelepciunea la o varsta atat de frageda, pt ca ai toata viata inainte si o poti aborda mult mai bine.
Eu oricum iti doresc numai bine, si ma voi tine de promisiune :).

Post subject:
PostPosted: Sat Sep 23, 2006 1:33 am 

si daca tot vorbim de lipsa planetelor retrograde subscriu si eu ;) ca si albviolet nu am planete retrograde (ar fi discutabil pluto stationar din c.III......care acum cica nu mai e planeta....)in afara de chiron si juno!!dar spre deosebire am si un NN direct despre care am auzite fel-de fel de lucuri pozitive peste masura si NN joaca un rol acum de 'ce e al tau e pus de-o parte' :lol: ....si care....normal ca imi plac....dar ma intrebam ca tot omul...lipsa asta a mea de retrograde umfla 'avantajele' NN ?adica in sensul chiar o sa ajung si eu cineva care nu face parte din multime si dupa care o sa se vuiasca peste tot cu surle si trambite??chiar voi avea ocazia sa fac mai multe si la nivel larg???!!de aceea inca mai sunt tinuta in viata de 'datorii karmice'.....ca daca ar fi sa o iau dupa mine,....viata asta mi-a dat destule dar nu mi-a dat voie unde sa folosesc ce am.....

Post subject:
PostPosted: Sat Sep 23, 2006 7:58 am 
Admin

Nu, Thorra absenta retrogradarii planetelor nu indica un avantaj decat o greutate mai mica pe umeri. Judecand dupa faptul ca in aceasta lume trista si plina de limitari nu vine nimeni in vacanta si ca daca venim aici atunci obligatoriu ceva trebuie sa facem, absenta planetelor retorgrade mi se pare o penitenta mai mare decat daca ai avea 5 planete retrograde... pentru ca nu stii ce ai de facut, pentru ca nu afli asta din conditionarile vietii si pe tine viata nu te poate obliga sa inveti ceva, ci doar tenta... Cu alte cuvinte efortul tau de vointa este mult mai mare...
Este ca si cum l-ai intreba pe un prescolar daca vrea sa urmeze profilul uman sau vocational, daca vrea sa urmeze o scoala tehnic sau nu. El atunci nu stie unde va ajunge, dar pentru ca nu are planete retrogade (culmea!!!!) i se da putere de decizie pe care el nu stie sa o foloseasca... si va alege sa joace fotbal sau sa se joace la calculator etc etc etc unde poate obtine performante, dar exista riscul sa intre pe o linie moarta, un traseul care sa-l duca la niste performante si cam atat.
Uneori este mai bine sa te ia valul, e mai bine ca profesorul sa-ti dea teme de lucrat acasa, chiar impotriva vointei tale pentru ca timpul este pretios si tocmai pentru ca vointa este un instrument, ea trebuie educata... cand ti-e bine nu te vei mobiliza sa-ti controlezi vointa... iata de ce existenta planetelor retrograde este, din punct de vedere evolutiv, foarte importanta.

Profile Send private message E-mail  

Post subject:
PostPosted: Sat Sep 23, 2006 8:40 pm 

Nu, Mihaela, nici nu m-am gandit ca ma judeci, si ti-am dat dreptate pt ca intr-o anumita masura asa a fost, iar eu nu am intentionat sa ma justific :-) ...doar am mai date ale problemei :-P. Oki doki, eu nu ma grabesc cu nimic, astept cuminte si rabdatoare...

Toate cele bune!!!!

Post subject:
PostPosted: Sun Oct 22, 2006 10:24 am 
Cu scuze pt intarziere, postez sinastria dintre Daniela si fetita ei:

Image[/quote]

Planetele interioare sunt ale Danielei, iar cele exterioare sunt ale fetitei.
La o prima vedere pot spune doar ca NS al fetitei este peste Saturnul Danielei. Deci s-ar putea spune ca fetita vine sa o ajute pe Daniela sa se disciplineze, sa-si priveasca viata cu seriozitate si sa si-o ia in serios in cazul in care ar fi tentata sa ia lucrurile in usor.

Voi reveni curand cu interpretarea putin mai detaliata.

Post subject:
PostPosted: Sun Oct 22, 2006 4:14 pm 

Ce ma bucur ca nu m-ai uitat, Mihaela! :P Chiar ma gandeam....
Iti multumesc!!!

Pups&Huggies!!

Post subject:
PostPosted: Wed Oct 25, 2006 8:13 pm 
Asadar, aceasta relatie speciala mama-fiica, este clar o legatura karmica destul de puternica in care sunt implicate aproape toate elementele karmice importante dintr-o astrograma.

Axa dragonului a fetitei vine si se suprapune peste axa interceptata 6-12 a mamei care si asa este destul de incarcata. NS al fetei vine peste Saturn-Pluton al mamei ccea ce ar putea insemna ca amandoua au gresit in viata trecuta iar acum suferinta ar putea veni pt amandoua. De asemenea Plutonul fetei vine peste NS al mamei ceea ce vine sa confirme faptul ca amandoua in viata trecuta au distrus ceva, foarte posibil propriile vieti, fie din nepasare si indiferenta, fie din greseli si neintelegeri. Cert este ca datoriile karmice sunt de ambele parti, iar acum trebuie sa repare ce au gresit sau macar sa imbunatateasca.

Relatia are per total multe elemente salvatoare dar si multe aspecte stresante care daca sunt intelese si abordate corect sunt purtatoare de evolutie.

Voi incerca sa imbin aspectele bune cu cele dinamizatoare si le voi explica succint.

--Cuadratura Soare(mama)-Saturn(fiica)
In prima parte a vietii fiica, adica Saturn este fascinata de mama adica de Soare. Astfel ca mama isi poate indruma fiica dorind insa sa-i preia din sarcini si greutati. Problemele apar (e cuadratura), atunci cand fiica va incepe sa-si aroge drepturi, considerand ajutorul, implicarea si intentiile bune ale mamei sale niste lucruri care i se cuvin, ba chiar niste obligatii si nu va ezita sa ceara imperativ, producand ceva stres intre ele. Astfel Daniela ar putea ajunge la epuizare incercand sa-si multumeasca fiica, insa aceasta va dori mereu mai mult. Soarele (mama) se va simti secatuit de energie uneori.

--Trigon Saturn(mama)-Venus(fiica)
Venus adica fiica va gasi mereu sprijin si siguranta afectiva in Saturn adica mama sa, iar fiica vine ca un balsam pe sufletul mamei sale care este induiosata de dragalasenia fiicei si se bucura de frumusetea pe care o primeste prin prezenta lui Venus, adica a fiicei ei. Fiica are o mare nevoie de sprijinul afectiv al mamei sale, iar aceasta nu ar trebui sa devina prea severa pt ca acest lucru ar dauna foarte mult fetei.

Un alt element delicat este--Opozitia Uranus(fiica)--Venus,Marte(mama)
Dorinta de libertate a copilului Uranus nu poate fi constransa in vreun fel, iar mama poate fi prezenta in aceasta relatie doar prin iubirea neconditionata pe care trebuie sa i-o ofere copilului si pe care acesta o va absorbi cu nesat ca pe o hrana de care nu se poate lipsi. Mama simte dorinta de a-si domina fiica insa este un consum de energie inutil uneori. Ambele pot avea activitati comune eventual sportive care ar canaliza si ar consuma energiile, evitand certurile care daca se declanseaza pot atinge cote alarmante. In vietile trecute mama(marte), i-a interzis anumite lucruri copilului(Uranus), iar atunci a reusit sa-l constranga impotriva vointei lui. Acum insa orice tentativa de acest fel va esua pt ca persoana cu Uranus in sinastrie nu poate fi prinsa si constransa. Deci trebuie sa-si acorde libertate de actiune reciproc.
In unele relatii parinte-copil de acest fel este posibil ca un adolescent rebel sa plece de acasa de la parinti daca se simte terorizat de acestia pt ca nu suporta sa i se impuna ordinea si disciplina intr-un mod agresiv.

--Conjunctia Neptun(fiica)-Luna(mama)
Este aspectul ideal pe plan sufletesc care poate fi intre o mama si copilul ei. Exista o armonie sufleteasca in care cele doua simt la fel, in acelasi timp si pot comunica fara vorbe. Se reia o legatura afectiva dintr-o viata anterioara, cel mai probabil una care a produs suferinta. Din nou si acest aspect vine sa indice cat de necesara e iubirea neconditionata. Copilul(Neptun) trebuie ajutat cu multa afectiune sa-si realizeze viata lui fara reprosuri sau constrangeri chiar si in cazul in care mama va primi critici pe nedrept . Mama(Luna) trebuie sa-i ierte copilului absolut orice nedreptate pe care i-ar face-o pt ca lectia karmica se refera la iubire si iertare. Trebuie multa putere sufleteasca insa cand e vorba de mama si copil acest lucru este perfect posibil. Aspectul de trigon intre Neptun(copil)-Mercur(mama) vine sa asigure si o comunicare excelenta in plan mental.

Un alt aspect mai delicat este opozitia Saturn(mama)-Luna(fiica). Luna, adica fiica gaseste in Saturn adica mama un sprijin afectiv de care are nevoie, o persoana care o va linisti si cu ajutorul careia va reusi sa depaseasca toate nelinistile care o cuprind. Pentru ca fata vede in mama(saturn) o persoana matura, serioasa pe care crede ca se poate baza.
Daca insa mama este ea insasi instabila emotional si are propriile framantari, atunci fiica va fi dezamagita amarnic si in loc de armonie si intelegere va alege sa o critice si sa aiba o atitudine rece si severa care va produce multa mahnire pt amandoua. Mama trebuie sa-si manifeste mereu sentimentele tandre fata de fiica si trebuie sa o incurajeze si sa o sustina pt ca altfel fiica poate suferi cumplit.

--Sextil Pluton(copil)-Soare(mama).
Mama adica Soarele poate fi sursa de vitalitate pt copilul sau, il poate ajuta, si invata sa poata avea incredere in fortele proprii.
Pluton a fost pedepsit candva in alte vieti de catre Soare, iar acum are puterea sa sadeasca indoiala in sufletul Soarelui, asa incat mama trebuie sa fie toleranta, deoarece a-l infrunta pe cel cu Pluton este un risc cam mare. Pluton va domina mereu Soarele, insa aspectul nu e disonant (sextil), asa incat va alege sa o faca subtil, astfel incat sa nu fie chiar o manipulare pe fata. De altfel afectiunea profunda intre o mama si copilul ei nu moare niciodata. Este totusi necesar ca mama sa-si clarifice si sa-si aseze solid propriile principii si sa-si puna ordine in viata pt ca fara o atitudine ferma si exprimata clar nu poate iesi de sub influenta lui Pluton niciodata.

--Sextilul Saturn(fiica)-Ascendent(mama) ofera sansa ca aceasta legatura karmica sa poata gasi mijloacele pt a invinge dificultatile. Acum mama si fiica pot fi sprijin reciproc una pt cealalta, iar iubirea neconditionata dintre ele le ajuta.

Post subject:
PostPosted: Wed Oct 25, 2006 9:11 pm 

Wow, draga Mihaela! Citesc si ma minunez... Iti sunt foarte recunoscatoare pt analiza facuta, poate nici nu stii cat ma ajuta...... Analiza ta imi clarifica si imi limpezeste multe din nelamuriri.
Iti confirm multe din ce mi-ai scris ca toate astea se intampla inca de pe acum.....are abia doi ani, dar o putere extraordinara de intelegere pt varsta ei si este un copil rebel.... acum ne certam, acum ne impacam si imi sare in brate sa ma imbratiseze. Iar eu disper de multe ori pt ca ma solicita foarte mult, mai ales ca sunt parintel singur, exact asa cum imi spui tu ca ma epuizeaza...orice metoda de educatie am ales, severitatea, sau vorba buna sau indiferenta (care cica merge foarte bine la copii) la ea nu merg...trebuie sa fac lucrurile in asa fel incat sa ii las ei impresia ca ea a vrut sa faca acel lucru nu din dorinta mea (se se imbrace de ex cand ea nu vrea de fapt etc) dar e foarte dificil, sau foarte dificila....altfel toti imi spun ca e un copil foarte bun....dar cand apar eu este altfel. Am realizat ce imi spui tu cu toleranta si iertarea si iubirea si relatia neconditionata, acestea sunt principiile pe care mi le propusesem din timpul sarcinii dar au devenit pt mine tot mai greu de urmat, si pt ca societatea condamna un astfel de comportament al parintelui, considerandu-se a fi daunator copilului (copilul devine razgaiat si crede ca orice ar face i se cuvine si poate fi iertat deci nu mai concepe simtul raspunderii) l de multe ori oscilez in a crede bun unul dintre cele doua modele de comportament al unei mame.Vazandu-o atat de razboinica (devarul e ca e o luptatoare la propriu si la figurat, dar si intrpun sens bun si intrpun sens mai putin bun) am crezut ca am de invatat fermitatea si severitatea( trebuie sa ii tin loc si de tatic...)mai ales ca ma stiam usor influentabila. Abia facuse un an si ...chiar mi-a spus cineva apropiat ca "ca ma face cum vrea ea". Dar pe de alta parte...da, o vad, si mi-o si inchipui si mai tarziu, totusi ma divinizeaza (imi inchipui ca orice mama este cel putin pt inceput Soarele in ochii copilului) si imi dau seama ca sunt un model pt ea (ca toti parintii de altfel, pt copii, dar pt ea intr-o mai mare doza...) este curios si paradoxal ca desi sunt "Soarele" in acelasi timp ne razboim si mi se impotriveste foarte mult. Probabil ca da....asta este.... trebuie sa invat sa ii ofer libertatea de a se exprima liber in felul sau unic si neconstransa de dorintele mele crezand ca impunandu-i rigorile modelului de comportament pe care si eu la randul meu mi l-am insusit ii ofer si o buna educatie.
Orice alta adaugire care crezi ca este oportuna si de folos pe viitor, este binevenita :P!

Iti multumesc mult inca o data!!!

Si o multime de pupici!!! :-* :D

Post subject:
PostPosted: Wed Oct 25, 2006 9:37 pm 
Cu multa placere, Daniela :). Ma bucur daca iti este utila analiza. Evident ca ar mai fi de spus. Insa esentialul cam asta e. Dar oricum tu o vei indruma si mereu ii vei spune ce e bine si ce nu. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa primeasca educatia care trebuie.
Ceea ce este extrem de important este ca tu sa-i fii alaturi si sa gaseasca mereu in tine un sprijin afectiv solid. Iar eu inteleg ca tu esti singura si poate uneori iti vine greu, sau te apasa propriile probleme. Aici e fisura, pt ca fiica ta nu va reusi sa inteleaga niciodata ca tu poate mai ai slabiciuni, sau momente in care si tu ai nevoie de sprijin. Va trebui cumva sa o faci sa inteleaga ca se poate baza pe tine oricand si oricum. Dar asa cum ti-am spus exista multe sanse bune.

Mihaela

Page 1 of 1 [ 17 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]