It is currently Mon Jun 18, 2018 9:54 pm

All times are UTC [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 38 posts ] 
Author Message
 Post subject: LEONARDO DA VINCI SAU GENIUL NEINTELES (ex. tema sufletului)
PostPosted: Wed Feb 22, 2006 6:23 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 6:15 pm
Posts: 2227
Location: Barlad
Tema pe care am dorit sa o supun atentiei voastre este cea a lui Leonardo Da Vinci. Tema sa este una dificila si in care simplitatea aspectelor este dublata de forta lor si unde defintiile planetelor nu mai pot sustine poate nici chiar prin acuratetea lor urzeala de forte prin care geniul sau a tranferat omenirii valori impresionante.
Despre el puteti citi mai multe AICI
Tocmai datorita faptului ca tema sufletului depinde de tema natala si ca ea nu poate trasa deveniri ale mesajului pe care spiritul si l-a ales in aceasta lume fizica, influentata si de magnetismul planetelor, tocmai pentru ca depinde de un suport fizic. De aceia in analiza temei sufletului se porneste de la tema natala.
1. prima regula este identificarea cat mai precis a trasaturilor esentiale temei
2. identificare elementelor din tema natala care vorbesc despre viata spirituala si trasarea implicatiilor care le are viata spirituale in existenta nativului in ansamblu.
3. Ridicarea temei sufletului si analiza ei.

Tema sufletului este una dintre cele mai dificile teme de interpretate, mai dificila decat o tema orara unde precizia trebuie sa fie pe picior de egalitate cu intelegerea corecta a definitiilor astrale si ale echivalentelor. Planetele si zodiile au trasaturi speciale. Zodiile sunt parinti iar planetele copii care poarta pe langa propriul mesaj si o anume informatie legata de semnul in care este. Trasaturile zodilor trebuie intelese corect si nu este mai importanta bogatia de informatii referitoare la un anume semn zodiacal, decat spiritul de observatie si selectarea esentei care prinde viata intr-un aspect si construieste o trasatura ce il va duce pe nativ spre realizarea idealului indicat de intreaga tema, in ansamlu.
In tema sufletului ascendentul aduce raza sufletului, adica elementul care leaga individul de universalitate, de o informatie speciala, eminamente energetica si care este un punct esential. Alte planete pe ascendentul temei sufletului sunt planete privilegiate ca niste intelepti care vor avea in permanenta grija ca spiritul sa stea in lumina razei sale.
MC in tema sufletului confera metoda cea mai eficienta de lucru, instrumentul de cunoastere cel mai direct si cel mai puternic. Daca in tema natala ea este antena unde se pot regasi peocuparile si aspiratiile cele mai inalte, in tema sufletului informatia devine mult mai precisa. Orice planeta pe MC are rol de inger care indruma nativul spre realizarea idealului sau.
FC are in tema sufletului rol de subconstient si este asemanata cu casa a VIII din tema natala. Planetele de aici sunt puncte vulnerabile si ofera informatii despre tentati vechi la care nativul a cedat. Intelegerea planetelor din FC aduce o crestere speciala a puterii personale si o acoperirea a unor puncte vulnerabile. De aici ne vin fricile cele mai puternice si fanatismul morbid, de aici ne vin atasamentul de realizarile trecutului si dramatismul existentei curente. Aici toate sunt grele si apasatoare.
Descendentul in tema sufletului indica abilitatea de a explica si contura ceea ce simtim. Zodia care ocupa un astfel de punct va oferi instrumentul concret prin care nativul poate pune la dispozitia celorlati ceea ce stie si poate. Este semnul de agreare a grupurilor sau de construire a lor si mai ales, descendentul ofera modul in care percepem noi ecoul celorlalti. O planeta pe descendent este o tenatie pentru aceasta lume. Ea accelereaza perceperea ecoului si ar putea sa-l faca pe nativ sa se limiteze doar la satisfactii de moment. Trebuie folosit cu masura aceasta planeta pentru ca ea il poate distruge pe nativ.
Conjunctiile pe tema sufletului aduce putere si forta, trigoanele deschideri si talente vechi, poate chiar reeditarea unor talente pe care nativul le-a mai avut. Cuadraturile sunt tensiuni interiore ce trebuie intai intelese si apoi depasite. Ele indica un anume tip de refuz interior, o motivatie asupra limitarilor pe care le indica tema. Opozitia nu este la feld e importanta ca in tema natala. Ea pare aici sa fie subordonata cuadraturii. Mesajul oferit de cuadratura este mai important decat cel oferit de opozitii pentru ca, discutand de tema sufletului, elementele cu care se lucreaza sunt eminamente interioare, iar cele exterioare devin efecte ale unor calitati sau defecte interioare.
Pentru cel care intelege cat de ample sunt informatiile din tema natala il incearca un sentiment de teama. Teama nu este buna, ca s-a mai discutata aici despre asta, insa ea aici este semn de constientizare.
Predicitile aplicate pe tema sufletului sunt de altfel extrem de grele, de aceia multi prefera sa ignore acest capitol pentru ca lipsa de interes ar putea sa-l compromita pe cel ce o analizeaza.
Tema sufeltului este o emanatie a temei natale.
Marea ciudatenie este ca tema sufletului depinde de cea natala nu invers desi stiintele esoterice sustine superioritatea spiritului asupra materiei. Explicatia pe care o am este faptul ca tema natala indica ipostaza astrala a entitatii in momentul in care devine individualitate in planul fizic si pentru ca se discuta despre niste intrumente in special fizice (stele care construiesc constelatiile, planetele cu miscarea lor de rotatie etc.) atunci aceasta tema natala inclunde toate trasaturile acestei entitati inclusiv tema sufletului. Este ca atunci cand lasi lumina sa treaca printr-o prisma pentru a o descompune. Lumina este spiritul, prisma care descopune este tema natala, iar una dintre cele 7 lumini este tema sufletului. Cam acesta ar fi raportul.

De ce l-am ales pe Leonardo Da Vinci? Nu sunt prea multe de spus – pentru ca marile creatii sunt in realitate emanatii ale unor puteri ascunde privirii obisnuite, iar geniile nu devin genii peste noapte, ci au muncit pentru a trezi calitatile pe care le-au avut. Secretul succesului lor nu s-a stins o data cu existenta lor fizica ci poate fi citit din stele norocoase care i-au vecheta de-a lungul existentelor lor miraculaose. Despre Leonardo da Vinci stim ceea ce spun documentele de atunci si deducem ceva din ceea ce a lasat in urma, dar nu putem sti daca acestea cuprind trairile sale complexe sau motivatiile sale. Cronica vremurilor de atunci nu a putut cuprinde tot, spre deosebire de cerul astral care are insa memoria totala a evenimentelor.
Sa incepem asadar cu tema natala.

Image_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 22, 2006 9:28 pm 

Joined: Sun Jul 31, 2005 11:01 am
Posts: 193
Location: München
Scuze Gheorghita,

Da Vinici sa nascut pe 15 aprilie 1452

cu bine

Laura


Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 22, 2006 9:50 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 6:15 pm
Posts: 2227
Location: Barlad
Laura wrote:
Scuze Gheorghita,

Da Vinici sa nascut pe 15 aprilie 1452

cu bine

Laura


asa este Laura dar in ridicarea aceste teme trebuie sa tinem cont de corectia de calendar... asadar daca in cronici el era trecut pe 15 aprilie, si toata lumea stie asta, data reala este 23 aprilie.
Uite niste informatii suplimentare...http://ro.wikipedia.org/wiki/Calendarul_Gregorian : :wink:_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 22, 2006 10:14 pm 

Joined: Sun Jul 31, 2005 11:01 am
Posts: 193
Location: München
8) si eu credeam ca am fost atenta la scoala... :lol:

merci

Laura


Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 22, 2006 10:20 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 6:15 pm
Posts: 2227
Location: Barlad
he he..
Nu Laura nu e vroba de scoala...
Eu consider ca asta este o hiba a programului ce trebuia rezolvata de programator. Astrolog 5.41. a rezolvata aceasta problema...si noi utilizatorii lui am scat de o grija in plus.
Pt a se ridica tema lui Da Vinci cu astrolog 5.41 se va introduce data de 15 aprilie in loc de 23..._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 23, 2006 9:21 pm 
Incerc o foarte vaga interpretare a astrogramei natale, in primul rand pt ca programul astrolog refuza sa ridice aceasta astrograma, iar cu janus inca nu m-am obisnuit. Adica privind astrograma ridicata cu janus, pur si simplu nu-mi "vorbeste".

Ceea ce se poate observa la o prima vedere este faptul ca aproape toate planetele sunt situate in domiciliu sau exaltare sau macar in domiciliu de casa si deci sunt puternice in sensul bun.

Asadar ascendentul este in Sagetator, iar guvernatorul adica Jupiter este in Pesti adica exaltat. Si este conjunct cu Luna.Acest aspect indica de obicei reusita in viata, generozitate si in special elevare spirituala.In cazul de fata aceasta conjunctie Luna-Jupiter in Pesti cred ca e responsabila pentru idealurile nobile, inalte, artistice si de asemenea confera o imaginatie bogata si care mai mult va imbogati omenirea datorita situarii in Pesti. Este o revarsare cu generozitate a talentelor si a artei sale pe care pur si simplu le-a daruit omenirii.

Venus este in casa 6 in Taur adica in domiciliu. Deci munca sa ii provoaca o mare placere fiind absorbit efectiv de ceea ce face.
Saturn in Balanta-exaltat si in casa 10 este iarasi puternic fiind in domiciliu de casa. Adica o persoana care in mod sigur se ridica in viata, insa are sanse mari sa se mentina pe pozitia cucerita, deoarece este posesoarea calitatilor saturniene: perseverenta,tact, cinste. In cazul lui Leonardo da Vinci mentinerea pozitiei inalte cucerite este evident pastrata secole de-a randul.
Si tot in casa 10 este si Neptun care vine probabil sa specifice domeniul in care Leonardo da Vinci va ramane in memoria posteritatii si anume pe plan spiritual si artistic. Neptun in 10 aduce de obicei celebritate si onoruri.

Nu reusesc sa depistez aspectul care sa confirme faptul ca a fost homosexual, cu atat mai mult cu cat Soarele este in casa 5, adica da atractie catre sexul opus.
Atat deocamdata.
mihaela.


  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 23, 2006 10:08 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 6:15 pm
Posts: 2227
Location: Barlad
mihaela01 wrote:
Nu reusesc sa depistez aspectul care sa confirme faptul ca a fost homosexual, cu atat mai mult cu cat Soarele este in casa 5, adica da atractie catre sexul opus.
Atat deocamdata.
mihaela.


Lilith in II indica ceea ce nu ai reusit sa depistezi - adica pe casa II-VIII care aduce o sexualitate puternica si directionata sub impulsul unei retrictiii karmice. Saturn guv casei II aduce mai curand o parere ciudata fata de femeie, o parere neexprimata verbal si mai curand prin munca sa (Saturn in Balanta - vensu in taur in VI).
Homosexulitatea vine sa indice in primul rand o fascinatie fata de propriul corp si apoi o fascinatie fata de corpuri asemanatoare. Aceasta fascinatie fata de propriul corp este data de Lilith in II dar si de prezenta lui Marte in aceiasi casa care, in Varsator, il face rigid in a aprecia statutul si rolul sau ca barbat pe care l-a jucat in viata. Restrictia pe care o aduce Saturn in tema natala este in primul rand una de constiinta, iar Lilith in II nu aduce doar dezamagirea iubirilor sale, ci si experiente duse la limita extrema a placerii. Venus este regent global si raportul ei cu Saturn este unul special: daca in viata obisnuita erotismul sau era supus unei ciudate restrictii afisansu-se ca un om puternic, cu o gandire matura si deschidere fata de tot ce este profund, in viata spirituala Leonardo (venus devine raza sufletului iar saturn trece pe VI dupa cum vom vedea putin mai incolo) gandirea sa este incarcatat de crize existentiale si de obsesia muncii si a perfectiunii. Asadar sexualitatea are un rol important in acest sector._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 24, 2006 5:03 pm 
User avatar

Joined: Mon Jan 30, 2006 11:59 pm
Posts: 638
Location: Bucuresti
Vad ca deja v-ati luat avant, asa ca vin si eu cu intrebarile mele de piticot: ce e ala un regent global? Si de cate feluri e regentul asta?


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 24, 2006 9:51 pm 

Joined: Sat Jan 21, 2006 8:21 pm
Posts: 296
Mihnea wrote:
Vad ca deja v-ati luat avant, asa ca vin si eu cu intrebarile mele de piticot: ce e ala un regent global? Si de cate feluri e regentul asta?Este planeta care stapaneste,guverneaza celelalte noua planete.De exemplu,[in cazul discutat]:Venus este in Taur,deci in domiciliu.Soarele fiind tot in Taur,este sub guv.lui Venus -[care este guvernatoarea Taurului].Nepun este in Balanta,deci tot sub guv.lui Venus[care este si guv Balantei].Planetele din Leu,sunt sub guv.Soarelui,dar Soarele fiind sub stapanirea lui Venus,rezulta ca si planetele din Leu sunt tot sub guv.lui Venus.Se continua la fel cu toate celelalte planete.
Adica cele noua planetesunt sub guvernarea lui Venus,prin poz.lor in zodii,semne.
Otema cu unregent global indica,in general,o viata f. subiectiva in rap.cu potentialul respectivei planete.Aceasta rep.un fel de canal prin care toate celel.energii trebuie sa traca inainte de-a se exprima.Este chiar un filtru pt.energia oricarei planete ce trebuie sa se coloreze cu magnetismul regentului global.
Au mai avut reg.global Venus:papa Ioan -Paul al II-lea,Picasso si...are fratele meu :lol:
Eu sunt mai piticot ca tine in astrologie,dar am citit la D.Ciuperca ce ti-am scris mai sus.

Dorina


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 25, 2006 10:53 pm 
La pct 1-trasaturi esentiale ale temei natale, ar mai fi cateva aspecte.

Acuma nu stiu daca sunt esentiale, probabil esentiala este chestiunea cu Venus-regent global; insa ceea ce vreau sa adaug este triunghiul format din trei trigoane intre Lilith,Neptun si Venus care cred eu ca aiureste sexualitatea deturnand-o spre altceva si o transforma.
Saturn este intre nodurile lunare si face cuadratura atat cu NN cat si cu NS. De asemenea Neptun. Asta cred ca vorbeste despre tensiunile si asa zisele piedici ale spiritului spre evolutie.

Iar ca si configuratie holistica are steaua lui David. Un triunghi format din Pluton, AS si Mercur,iar celalalt triunghi este cel pe care l-am mentionat mai sus format din Lilith, (Neptun si MC) si Venus. Deci care ar fi "aportul" lui Lilith in aceasta configuratie holistica?
mihaela.


Last edited by mihaela01 on Thu Mar 02, 2006 7:42 am, edited 2 times in total.

  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 25, 2006 11:11 pm 
Fac o micuta completare: de asemenea si Mercur este situat intre nodurile lunare intregind o cruce cosmica. De fapt doua (si cu Saturn si cu Neptun). Deci tensiunea si dinamizarea exista din plin.
mihaela.


  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 28, 2006 11:34 am 
User avatar

Joined: Mon Jan 30, 2006 11:59 pm
Posts: 638
Location: Bucuresti
Marte in Varsator da un spirit inventiv, atras de cercetarea stiintifica. Este in aspect bun cu Saturn exaltat, iata deci un om care va reusi sa faca imposibilul, dotat cu perseverenta si rabdare in atingerea obiectivului. Are un caracter hotarat si energic si va fi stimat de cei din preajma. Saturn in casa X indica ascensiunea sociala, dar poate fi si urmata de o cadere, ca in cazul lui Napoleon. Diferenta este ca in cazul lui Napoleon, Saturn e in Rac (exil), pe cand aici e un caz fericit, in exaltare. :wink:
Jupiter in Pesti indica o fire artistica si imaginativa. In conjunctie cu Luna, firea artistica este amplificata, cum zicea si Mihaela. Aceeasi intuitie si fire artistica e data si de Neptun in Balanta si casa X. In trigon cu Venus, tocmai bine ca sa ne dea iar apa la moara cu firea artistica.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 28, 2006 8:03 pm 
User avatar

Joined: Thu Jul 21, 2005 5:12 pm
Posts: 26
Daca nu stiati a cui e harta cum o interpretati?


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 28, 2006 8:42 pm 
Verronica wrote:
Daca nu stiati a cui e harta cum o interpretati?


Tot la fel, evident 8).
mihaela :).


  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Mar 02, 2006 10:08 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 6:15 pm
Posts: 2227
Location: Barlad
Mihaela01 wrote:
Deci care ar fi "aportul" lui Lilith in aceasta configuratie holistica?


S-a discutata despre Lilith, s-a discutata despre Marte si despre interesanta Stea a lui David din tema sa si acum cred ca ar fi momentul potrivit sa vedem care este legatura dintre toate acestea...

In primul rand Lilith pe II aduce incercari legate de placerile si dorintele fizice ale vietii. Ea da perceptii fizice bizare, observatii extravagante si puternice si, desigur, inclinatii spre experimente sexuale ciudate aproape de limita normalitatii sau chiar putin peste aceasta.
Rolul pe care il are ea aici este lagat de conjunctia pe care o face Luna du Jupiter pe casa III si de importanta pe care o are Mercur in IV din Berbec.
Tuturor acestor aspete eu le atribui o importanta eminamente karmica pentru ca ele au generat conditionari ce l-au impins pe Lonardo sa se explice si sa-si manifeste talentul sau. Steaua lui David, asa cum o indica Mihaela, desi nu este conforma cu standardele impuse de manualele de astrologie, ea este putenica si aduce un talent speciala pe cultivarea simtului estetic (Venus in taur pe VI) care i-a fost predestinat sa-i aduca faima si celebritate. Sa nu uitam ca predispozitiile lui Neptun, mai ales atunci cand este retrograd, pot fi mai dure si mai puternice decat ale lui Saturn. Retrogradarea lui Neptun pe MC indica faptul ca dorinta de afirmare convietuieste cu o teama morbida de spectacol, cu o angoasa legata de modul in care imagine sociala poate duce la distrugerea bucuriei personale. Retrogradarea lui Neptun pe Fecioara leaga aceasta teama de afirmare de pozitia lui Mercur pe casa IV care aduce, culmea, necesitatea de a fi stabil in afirmarea sa (Mercur IV cu Neptun, in X pe MC, guvernatorul casei IV). Aceasta informatie este sustinuta si de pozitia lui NN pe casa I, aspect (NN pe I in Capricorn) care va face o legatura subtila intre Lilith in Capricorn pe II (NN in Capricorn) si Jupiter in Pesti pe III conjunct cu Luna (NN in casa I guvernata de Jupiter). Pentru un barbat cu un simt special al esteticului si o coordonare a Sensului Vietii spre doua aspecte feminine sensibile ale temei sale (Lilith in capricorn si Luna in pesti) ambele ducand spre interiorizare si inhibitie, in situatia in care Marte in Varsator este extravagant si impotriva legiilor ce limiteaza libertatea persoala, intelegem ca deviatia sa comportamentala are un aspect dual: in primul rand dificultatea de a gasi o placere in raport cu sexul opus pt ca nu a avut puterea sa-si exploreze aceasta placere si in ultimul rand usurinta cu care gasea in placerea sa o frumusete aparte, avand de altfel si nevoie de a-si justifica placerea sa carnala prin raportarea ei la anumite etaloane de frumusete (Lilith in trigon cu Venus).
Daca Luna nu ar fi ratat inconjunctia (unghi de 150, cu orb de 2 grade) cu Neptun orientarea lui Da Vinci spre o viata sexula normala ar fi fost posibila insa lent. Inconjunctia se realizeaza insa cu Jupiter care aduce pe casa III o bogatie impresionanat de informatii si, pentru ca e secondat de Marte, ce guverneaza casa III, aduce si curajul de a se exprima in ciuda conditionarilor pe care a trebuit sa le suporte.
Asadar predispozitia astrala nu i-a oferit lui Da Vinci prilejul de a-si explora propria sexualitate traind-o mai mult la nivel interior, de neinteles nici macar fata de cel cu care impartasea anumite placeri intarindu-i convigerea ca este complet diferit de cei din jur si deci trebuie ca se axeze pe asta. Retrogradarea lui Saturn si a lui Neptun pe X, in situatia in care Mercur se opune din IV lui Saturn, ne indica faptul ca Leonardo a avut de platit o polita fata de societate, ca zbuciumul sau si obsesia impecabilitatii vine dintr-o datorite pe care nu doar Saturn o indica in tema sa, ci si Neptun care, asa cum spuneam, poate fi mai dur decat Saturn. Dificultatea acestei misiuni sociale vine si din faptul ca Mercur este in Berbec si aceasta pozitie ii aduce dorinta de a fi cel mai bun, pionier in domeniul in care profeseaza, dar si intabilitate, aroganta si impulsivitate. Aceasta pozitie prin faptul ca se situeaza intr-o casa guvernata de Neptun, a carui importanta karmica este mai mult decat evidenta, creaza un fel de fereastra karmica - in crizele sale existentiale, in care Leonardo se simtea marginalizat si neinteles, dorintele sale se comutau pe un alt nivel, unul cu adevarat superior si inaltator. Nimeni nu poate sti daca Leonardo realiza acest lucru constient, daca l-a realizat doar de cateva ori in viata sau il face permanent, important este ca revolta sa, dinasmismul sau l-au comutata la un alt plan.
Informatiile pe care le-a oferit umanitatii sunt inefabile, iar etaloanele sale de frumos devin parca si mai interesante atunci cand, chiar si acestora, nu numai emotiilor sale, li s-a gasit o latura ascunsa, intunecata care le sporeste misterul si le face de neegalat. In sprijinul aceste informatii vine si Uranus din VIII care in tema sufletului se muta pe III - adica emotiile neexprimate implicit si zbuciumul sau interior sunt in tema sufletului informatii clare care nu au nevoie decat de forma, metoda pentru a se exprima, iar mutarea lui NN din I in VIII indica faptul ca el face parte dintr-o etapa de finalizare (nu el o finalizeaza) in care spirite evolutate au dorit sa-si achite o datorie mai veche fata de umanitate si s-au aratat generoase cu informatiile lor, asa cum nu au fost niciodata (Jupiter in XI pe axa interceptate).
Nu spun ca zbuciumul interior l-a construit pe Leonardo ceea ce a fost, ci doar identific mecanismul care a provocat dechiderea sa.

Dar asta este deja de domeniul temei sufletului...

Despre tema sa natala ar mai fi multe de spus... de exemplu pozitia lui Venus. Ce credeti ca a adus Venus in viata sa?_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Mar 02, 2006 6:20 pm 

Joined: Tue Feb 14, 2006 10:45 pm
Posts: 265
Venus si-a format un scut impotriva influentelor nefaste ale lui Lilith si in ciuda orientarii sale sexuale, Da Vinci a fost un abstinent. Venus (regentul global) se dorea purificata, ca sa salveze prin sextilul trimis lui Uranus in Rac de pe 8, motivatia manifestarii inspiratiei ce se scurgea prin acel canal al mentalului superior pe care il defineste Uranus. In felul acesta Lilith care i se opunea lui Uranus slabea, datorita dibaciei lui Venus care in 6 nu facea altceva decat sa-si execute o "datorie" de onoare. Asadar, Da Vinci a fost un spirit iluminat ce stia, cred eu, care sunt ierarhiile valorilor pamantesti si nepamantesti si care sunt vamile ce trebuiau platite pentru a beneficia de informatiile artistice, tehnice si metafizice ce ii parveneau neincetat. Opozitia lui Lilith in Capricorn la Uranus arata ca isi dorea cu patima aceste informatii si cum planetele din Pesti si Venus planeta artelor cereau un sacrificiu, el s-a aratat multumit sa il faca. Eu cred ca spiritul Da Vinci a invins omul Da Vinci si asta, daca nu o defineste deja opera lui, o poate completa astrograma.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Mar 02, 2006 9:13 pm 
Mi se pare interesanta ideea avansata de catre witch, si as adauga ca nu doar sextilul lui Venus cu Uranus este raspunzator pentru inspiratia artistica si originalitatea creativa in atat de multe domenii nu doar in arta, ci de asemenea si trigonul cu Neptun este un element care confera imaginatie si creativitate artistica as spune chiar in stare pura.

Stim ca Neptun mai reprezinta printre altele si iubirea universala; iar in trigon cu Venus ar induce inclinatie de a iubi intr-un mod abstract, adica totul sa fie la nivelul emotiilor pure si profunde. Mai precis, un mod platonic de a iubi.

Pe de alta parte, Lilith face parte din triunghi, adica se amesteca in aceasta compozitie diafana si pura formata din razele lui Venus si ale lui Neptun, intregind triunghiul. Deci tentatia si ispita surad in mod perfid.
Iar eu as spune ca opozitia cu Pluton este cea care pur si simplu blocheaza dezlantuirea lui Lilith. Deci toate tentatiile raman neexplorate si neinfaptuite. Eu cred ca a reusit sa-si stapaneasca impulsurile oricare ar fi fost ele. Nu fara tensiune interioara, pt ca o opozitie intre Pluton si Lilith este ceva cumplit, insa a existat in mod inconstient o vointa interioara.
Cel putin asa reiese din astrograma.
mihaela.


  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Mar 03, 2006 6:08 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 6:15 pm
Posts: 2227
Location: Barlad
Este foarte frumos ce spune witch si cred ca este si adevarat, insa nu stiu cat de definitoriu ar fi pentru el aceasta interpretare chiar daca Mihaela a completata foarte frumos si extrem de realist.
Pozitia lui venus in casa Vi eu o gasesc mai mult decat importantata pentru ca are 2 conotatii interdependente:
1. psihologice si medicale
2. profesionale

Conotatiile psihologice si medicale pe care Venus in VI le are sunt acelea legate de analiza, observatie, perceptie selectiva pe informatie nu pe imagine, un talent special al vorbirii si mai ales o dualitate speciale intre inhibitie si libertizaj. Venus l-a ajutat pe Leonardo sa percepa lumea cu obiectivitate, sa inteleaga procesele vitale si sa se apropie de medicina din dorinta de a intelege. Trigonul pe care Venul il face la Neptun l-a ajutat pe Leonardo sa iubeasca natura fizica a lucrurilor sa caute mecanismul care o determina nu pentru a-si satisface dorinta de precizie, ci pentru a explica frumosul pe care il percepe. Suna poetic tot acest proces, dar el explica pasiunea lui Da Vinci pentru medicina, pentru proportiile corporale pentru miscare si mai ales care fizionomii implicate intr-un proces de exprimare afectiva. Venus in VI percepe si analizeaza totul. Partea buna in toata aceasta situatie este domiciliul lui Venus in semn si caderea anlogica in casa VI care l-a facut sa exprime putin in comparatie cu cat a simtit si observat.

Conotatiile profesionale pe care Venus in VI i le-a conferit lui Leonardo sunt unele restrictive care i-a limitata avantul si l-a facut sa munceascta excesiv de mult pentru creatiile sale, sa-si doreasca sa munceasca si sa nu se aleaga cu recompense pe masura valorii. Cu Venus in VI castigurile sunt garantate doar prin munca adesea istovitoare si sunt mici cantitativ. Exista insa si o trasatura karmica a acestei pozitii si ea vine in primul rand din faptul ca guveratorul semnului natal face un trigon cu neptun retrograd pe MC (o pozitie eminamente karmica si discutata anterior) care il face pe Leonardo Da Vinci sa lucreze pentru oameni care scriu istorie el insusi ajutand in aceasta directie. Relatia de trigon dintre aceste planete nu este in totalitate buna pt ca Neptun fiind retrograd il obliga pe Lonardo sa se reintalneasca cu personaje incomode, rigide, ca nu-i va intelege opera, dar care i-o va conserva tocmai datorita rigiditatii si racealii orgoliului lor. Ambuguitatea acestui aspect completeaza usurinta cu care Leonardo ar fi putut fi un fuctionar sau cu care ar fi putut lucra in pozitii secundare facand aceleasi lucruri marete._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Mar 03, 2006 9:05 pm 
Este extrem de interesant comentariul tau Gheorghita referitor la influentele si conotatiile lui Venus in astrograma lui Da Vinci. Mi-a placut mult de tot:).

Venus este, evident, raza sufletului. Iar eu ma tot gandesc la acest subiect- tema sufletului- si tot incerc sa inteleg mai mult. Cred totusi ca tema sufletului, ridicata in functie de cea natala prezinta niste aspecte mai profunde legate de rolul sau misiunea sufletului, insa totul se rezuma la actuala viata, din moment ce de la asta se porneste. Cu alte cuvinte noi reusim sa mai aflam ceva suplimentar, insa pur si simplu, tot in actuala viata suntem ancorati.

Si avand in vedere faptul ca Saturn este intre nodurile lunare, adica face cuadratura atat cu NN cat si cu NS, asta ar insemna ca are o karma mai grea?

Iar daca ne gandim la celebritatea sa post mortem si la numele sau nemuritor, eu cred ca ar fi trebuit sa aiba Soarele in casa 8. Sau acest lucru rezulta din alta parte?
mihaela.


  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 04, 2006 7:33 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 6:15 pm
Posts: 2227
Location: Barlad
referitor la celebritatea postmortem...
ea nu este in mod obligatoriu atasata casei VIII, ci mai curand caselor sociale VII si X. Daca aceste case sunt active si contin planete puternice sau daca guvernatorii celor doua case sunt importanti pe tema trecerea nativului prin viata va lasa semne vizibile marcandu-si prezenta in memoria colectiva a rasei umane. Celelalte case ajuta la construirea acestui mesaj, dar nu il determina implicit - asa cum este si cazul casei VIII.
La Leonardo Da Vinci descoperim ca Mercur este guvernatourl ambelor case si ca aveam de-a face cu o predestinare a celebritatii. I-a fost scris sa fie celebru indiferent ce ar fi facut. Mesajul karmic al lui Mercur in IV analizat anterior devine un fel de brazon al existentei lui Da Vinci ce l-a ajutat sa ofere societatii valori care sa-i aminteasca de de trecerea sa._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 04, 2006 7:28 pm 
Despre pct.2-identificarea elementelor din tema natala care vorbesc despre viata spirituala- eu personal sunt foarte dornica sa citesc un comentariu pentru ca sincera sa fiu nu stiu aproape nimic la acest subiect.
mihaela.


  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 05, 2006 2:57 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 6:15 pm
Posts: 2227
Location: Barlad
Trecutul este un mare mister pentru cunoasterea umana. Desi el ne construieste sa fim ceea ce suntem, noi nu-l cunoastem sau il cunoastem foarte greu. Elementele trecutului sunt in tema natala la fel de puternice ca si elementele viitorului pentru ca fotografia de o clipa a cerului nu este decat o ipostaza in devenirea individului de la “ce a fost” la “ce va fi”
Identificarea lor in tema cere atentie si observatie.
Cand pornim cu o astfel de analiza trebuie sa urmarim cateva elemente pentru a cuprinde cat mai multe trasaturi ale acestei orientari:
1. configuratiile temei natale cat si analiza lui saturn pentru a idnetifica prioritatile si problemele sale;
2. trasaturile planetelor retrograde pentru a intelege ce trecut a dus la construirea acestei teme
3.Nodurile lunare,
4. Chiron si Lilith si alte elemente auxialiare ale temeie pentru a vedea care este bagajul sau informational
5. Raportul MC-FC lumina-intuneric pentru a intelege cum interactionaza cele doua extreme ale temeie.

Partea dificila nu consta in a identifica toate aceste elemente, ci in a le sintetiza.

Pe langa Steaua lui David atipica despre care am discutata anterior mai exista o configuratie numita zmeul format din Venus-Uranus-Neptun si conjunctia Lilith-Chiron din Capricorn ca varf
Si acest zmeu este o configuratie atipica pentru ca piramida ce o include nu este construita de planete situate in acelasi element (Neptun este in semn de aer spre deosebire decelelalte doua care sunt in semn de pamant). Cu toate acestea predispozitile sunt legate de indoieile si dorintele sale, de puterea de a combate dorintele inferioare si placerea de a da viata, prin pasiuna sa, la lucuri frumoase si in acelasi timp misterioase. Chiron in Capricorn aduce spirit practic, dorinte ascunse de a oferi vietii sale valori trainice pe care, cu implicarea casei II, le va si realiza. Simtul frumosului nu pare sa fie singurul lucru care l-a atras pe Leonardo, iar arta (Venus in Taur pe VI) cu toate regulile si secretele sale nu este singurul domeniul care l-a atras. El ar fi putut obtine performanta in stiinte exacte, medicina si ar fi putut fi deopotriva un bun istoric.
Implicarea spiritualitatii aici este argumentata de necesittea feed back-ului. Cu Mercur in Berbec Leonardo nu s-a multumit cu filosofii el avea nevoie de simt practic. El avea nevoie de ecoul imediat al actiunilor sale. Leonardo nu a fost un spirit batran (nu are minim 4 planete in decanul al III-lea) ci o fiinta talentata, speciala care a avut o datore fata de umanitate. Conjunctia lui Chiron cu Lilith i-a intunecat mintea si judecata. Actiunile sale nu au fost intotdeauna corecte asa cum inclina Saturn din X sa-i construiasca istoria personala, iar misterul care il inconjoara este mai mult ascuns in spatele muncii sale (neptun in trigon cu venus). Chiron insa aflat in opozitie cu Uranus aduce o curiozitate speciala fata de lumea de dincolo, fata de mistere, moarte, ocultism, spiritualitate. Viata il speria in primul rand prin misterul ei si apoi prin duritate. A fost in permanenta speriat de saracie (Lilith in II) desi intre bogatie si libertatea de expresie el alegea libertatea (Chiron in II). Cunoasterea sa a fost in special una emotionala. El simtea si apoi explica. Cu Luna in Pesti, in situatia in care Uranus este intr-o casa guv de Luna multe din cunostintele sale spirituale s-au pierdut. Pluton in VIII aduce experiente mistice, cunoastere prin exprimentare directa, de cele mai multe ori experimentare neplacuta, dureroasa ce lasa semne pe corpul emotioal. Insa, cu Soarele pe V, nu l-a cunoscut nimeni atat de mistic pe cat era... totusi orientarea karmei sale spre postura de lider, cu Soarele pe V, spre atractii carnale neobisnuite, in contradictie su regulile sociale (cuadratura Soare-Lilith) atrage dupa sine si un feed back negativ care i-a creat lui Leonardo o placere teribila in a se retrage, pentru a trai singur ceea ce cunostea si experimenta. Exista insa o mare ciudatenie in viata sa spirituala - cuadratura Soare-Pluton ce leaga doua case de putere (V si VIII) si care transforma Soarele in planeta focal al careului in T construit cu Chiron si Lilith (Pluton-(Lilith, Chiron)-Soare) in conjunctie si implicit punct reflex (solutia) 3 grade scorpion (guv de Pluton). Cum cele doua case (VIII si V) una interiorizeaza si cealalata exteriorizeaza intelege ca Leonardo (nu putem sti daca a facut-o interionat) si-a ascuns secretele la vedere – acolo unde se uita toata lumea si unde, din obisnuita, nu le mai vede nimeni pt ca ne-am obisnuit cu evidenta lucurilor si nu mai cautam esenta. Ma gandesc aici la Gioconda si la misterul sau la schitele sale ingineresti, la ciudatele personaje din planurile indepartate din picturile sale s.a.m.d. pentru ca acestea sunt lucrurile care sunt in atenta noastra aici vom gasi misterul vitii sale spirituale. Asadar astrograma ne ofera libertate de cercetare (cum ca exista un scop in simbolurile folosite) ele nu sunt intamplatoare pentru ca exprima viata secreta a lui Leonardo.

Despre planetele retrograd Neptun si Saturn am mai discutata si nu vreau sa ma repet. As insista, pt ca vorbim de viata spirituala, asupra emotiilor pozitive pe care el le-a transmis celorlalti prin pasiunea sa (casa X); Saturn chiar daca este retrograd si se opune lui Mercur exaltarea sa, ii aduce o libertatea speciala. Nu este nici un secret ca de timpuriu Leonardo si-a gasit calea. Daca Saturn l-a maturizat de devreme aratandu-i ca datoria sa sociala nu asteapta o varsta anume, Neptun l-a apropiat de marile mistere ale crestinatatii, ascunzand in spatele spctaculosului emotii pure speciale.

Nodurile lunare au o importanta speciala aici, pentru ca din punct de vedere ezoteric ele sunt in domiciliu. Daca racul reprezinta intrarea sufletelor in lumea manifestat si capricornul iesirea lor nu se putea o pozitie mai buna acestora ca sa scoata in evidenta faptul ca viata sa sociala a fost stras legata de cea spirituala. A fost un om cu misiune care a trebuia sa trasmita omenirii valori esentiale si etaloane speciale ale frumosului.
Durerile sale nu vin din instrumentele folosite, ci din feed bak-ul social. Pentru ca NS este in VII identificam o viata anterioara celei analizate lasata in voia grupului de aparteeneta. Nu si-a folosit vointa pentru a-si alege calea si nici nu a dorit sa o corecteze. A facut ceea ce i s-a dictat. A sustinut o traditie si a aparata valori, sacrificandu-se pentru ele. Luna in Pesti ca regent karmic de sud, cu Mercur in berbec opus lui Saturn (seniorul karmei si regent karmic de nord) ar putea indica o viata anterioara finalizata prematur – poate de aici si necesitatea trezirii sale rapide la misiunea ce o avea de indeplinit, in “actuala” existenta.
In aceasta viata a trebuie sa-si puna in valoare personalitatea. Cu Pluton si Uranus in VIII este posibil ca Leonardo sa-si fi amintit cine a fost anterior si sa aiba nostalgia acelei vieti, insa realittea dura a vieti sale l-a obligat sa se ancoreze in ceea ce avea in jurul sau. Pentru ca aveam un Liltih in II care i-a construit dorinte si pasiuni misterioase este posibil ca personalitatea sa spectaculoasa si stralucitoare sa fi comportat caderi de moralitate. Nu putem sti insa daca anumite lucruri care se spun la adresa lui sunt adevarat, putem sti insa ca acestea le-au marcat (Lilith indica nu numai scandalul, ci si minciuna si discordia impotriva celui nevinovat).
Trecutul sau este insa sumbru. Nu se poate citi din aceasta tema de ce viata sa anterioara s-a sfarsit atat de repede. Se stie insa ca acel final l-a motivat pentru a se ridica si mai sus in aceasta viata. Daca FC aduce intuneric in tema si MC lumina, daca Neptun ca guvernator FC si Mercur ca guvernator MC sunt “intuneric” si respectiv “lumina” situate fiecare in opozitie cu cuspida care o guverneaza, e usor de observat ca Leonardo da Vinci s-a lupta cu certitudinile. Diferenta ditre ce simtea si ce vedea in jur il tulbura, dar il si motiva. Schimbarea pozitilor guvernatorilor aduce, pe langa aceasta contradictie, si sacrificiu. Pentru ca el este lumina care a trait in intuneric este lesne de inteles ca intunericul se referea la epoca sa, pe care trebuie sa o invinga. Lupta vietii sale a fost o lupta cu sine. A trebuie sa-si demonstreze lui ca poate si de aceia era atat de perfectionist si de aceia a acceptata atatia oameni de conditie morala inferioasa lui... si pentru ca aici sunt implicte planete din casele IV si X intelege ca a realizat ceea ce msi-a dorit, ca misiunea sa de a transmite ceva a fost si un ecou al dorintelor sale personale.

Cu cat ne uitam mai mult la tema lui si discutam mai mult cu atat misterul se adanceste mai tare...

... urmatoarea oprire tema sufletului...de acolo putem citit despre raportul dintre constiinta sa fizica si cea spirituala, de acolo aflam care a fost motorul spritual al personajului Leonardo Da Vinci._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 07, 2006 6:14 pm 
Tot ce ai spus Gheorghita, este mai mult decat fascinant si pare atat de clar dupa ce citesti, insa eu singura nu as fi descoperit probabil niciodata toate astea.

Inainte de a continua cu tema sufletului as vrea sa mai insist putin pe doua lucruri, daca vrei.

Quote:
Leonardo nu a fost un spirit batran (nu are minim 4 planete in decanul al III-lea) ci o fiinta talentata, speciala care a avut o datore fata de umanitate.


Cum adica nu are minim 4 planete in decanul III?

Quote:
Luna in Pesti ca regent karmic de sud, cu Mercur in berbec opus lui Saturn (seniorul karmei si regent karmic de nord) ar putea indica o viata anterioara finalizata prematur – poate de aici si necesitatea trezirii sale rapide la misiunea ce o avea de indeplinit, in “actuala” existenta.


Faptul ca regentul karmic de sud (Luna) este in Pesti indica un sfarsit de viata prematur? Iar prezenta lui Pluton in casa 8 ce spune in acest sens?
Multumesc mult :)
mihaela.


  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 07, 2006 6:30 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 6:15 pm
Posts: 2227
Location: Barlad
mihaela01 wrote:
Cum adica nu are minim 4 planete in decanul III?
mihaela.


Exista o teorie care se aplica, in mod suprinzator la cat este de simpla, care spune ca daca nativul are minim 4 planete in decanul al III-lea al zodiei (adica intre gradele 20-30) atunci aveam de-a face cu un spirit batran care in mod sigur va avea ceva de transmis pe langa ceea ce invata. Acest aspect indica faptul ca el poate detine cunostinte speciale si ca poate aduce la vede informatii traite de el in alte ipostaze ale timpului (vieti anterioare).

mihaela01 wrote:
Faptul ca regentul karmic de sud (Luna) este in Pesti indica un sfarsit de viata prematur? Iar prezenta lui Pluton in casa 8 ce spune in acest sens?


... este o observatie personala pe care am lasat-o sesizand ca Luna (guv NS) si Mercur (guv analogic III), considerate planete ale tineretii si cresterii, par dominante asupra Nodului Sud al Lunii. Asta nu ar indica in mod implicit un sfarsit prematur intr-o viata anterioara daca NN in aceasta viata nu ar fi guvernat de Saturn - timpul. Pare o legatura speciala intre cele doua elemente: pe de o parte Luna si Mercur ca elemente ale unui trecut in care cunostintele (Luna in Pesti si III) par sa se fi acumulat intr-un timp scurt (Mercur in Berbec) si pe de alta parte Saturn ce ii sustine efortul de a continua ceea ce nu a reusit sa faca anterior.... si de asemenea plasarea lui Mercur in casa IV - o casa de finaliate in situatia in care mesajul sau este in mod direct orientat spre trecut..._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 07, 2006 7:30 pm 
Multumesc inca odata Gheorghita :). Ce sa zic, este extrem de interesanta aceasta tema! Acum inteleg de ce ai supus-o spre studiu.

Dar, mai am o intrebare, te rog :).

Quote:
Daca FC aduce intuneric in tema si MC lumina, daca Neptun ca guvernator FC si Mercur ca guvernator MC sunt “intuneric” si respectiv “lumina” situate fiecare in opozitie cu cuspida care o guverneaza, e usor de observat ca Leonardo da Vinci s-a lupta cu certitudinile.


Adica asta e la modul general, sau este valabil doar pt ca Neptun si Mercur sunt in opozitie cu cuspida pe care o guverneaza?
mihaela.


  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 07, 2006 8:00 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 6:15 pm
Posts: 2227
Location: Barlad
este valabil in cazul tuturor celor care au aceasta inversare de roluri a celor doi guvernatori. Lupta dintre ceea ce simt si ceea ce exista, dintre ceea ce vor sa faca si ceea ce trebuie sa faca, dintre placerea de a avea si durerea de a nu putea sa dispui de ceea ce ai.
Situatia aceasta este perceputa de cel in cauza ca o lupta cu certitudinile... nimic nu pare real si tot ceea ce nu este real poate deveni in orice clipa real. Este o lupta intre lumina si intunericul pe care fiecare el are pe tema lui...

... si daca imi permiti o paranteza...

In Su Joc (un fel de acupunctura pe reflexia omului in palme, talpi si pavilioanele urechilor) exista o reprezentare interesanta a celor doua principii.
Spre exemplul la lobul urechii... se ia portiunea exterioara a urechii si se pliaza spre obraz. Astfel se vor forma doua varfuri unul in partea de sus si alta in partea de jos care vor fi echivalentele luminii si respectiv intunericului. Acestea doua sunt zone reflexe sunt echivalente celor doua principii pe care subconstientul nostru le percepe ca doua trasaturi. Ele se exprima impreuna cu Punctul zero situat in mijlocul pavilionului acolo unde converg toate zonele reflexe si care este echivalent ombilicului... si o mica explicatie - daca reprezentarea zonelor reflexe din palme si talpi au la baza omului adult, pavilonul urechii il reprezenta pe noul nascut in pozitia sa intrauterina, de aceia punctul zero este adesea numit si ombilicul spiritual...
Image
In astrologia MC este lumina iar FC intunericul, iar tema, ca o imensa ureche, are mijlocul horoscopului ca fiind punctul zero....aici este ombilicul nostru astral... nu degeaba astrologii se incapataneaza sa pastreze sistemul geocentic....
Aceste notiuni au mai mult conotatii esoterice, iar evenimentele indicate de ele sunt legate mai mult de viata spirituala..._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 07, 2006 9:33 pm 
Din nou trebuie sa spun ca e super interesant!!! Deci cu adevarat un om este un univers in miniatura!

Dar ce se poate spune despre situatia in care guvernatorii MC si FC nu ar mai fi in opozitie, ci sunt in pozitia inversa decat in tema lui Da Vinci. Adica presupunand ca Neptun si Mercur ar fi (ipotetic, repet), unul in locul celuilalt?
mihaela.


  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 07, 2006 9:45 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 6:15 pm
Posts: 2227
Location: Barlad
Pai, in prima etapa e simplu ar disparea contradictie pe care o traieste nativul in situatia in care ele sunt invers...
In cazul indicat de tine se sporeste puterea personala si se va directiona pe linia generala indicata de tema. Ea nu va mai accentua semnele de intrebare si dilemele, ci omul va fi sigur pe informatia sa. Este semn de stabilitate.
Nu as putea sa spun ca obligatoriu aceasta este cea mai buna varianta, doar tema o poate da. Daca tema sustine ca dilema motiveaza dorinta de actiune asa cum este in cazul lui Da Vinci atunci este bine daca ea aduce o sarcina in plus durerii de a trai atunci nu este deloc bine. "Din bube, mucegaiuri si noroi, Facut-am frumuseti si lucruri noi." (Arghezi)
Diferentele dintre cele doua sunt in primul rand de expresivitate. In timp ce prima sugereaza mister si durere, chin si suferita, cealalta, aduce stralucire, bucurie si usurinta de a impresiona... doar tema poate spune exact directia._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Mar 08, 2006 8:44 pm 
Putem trece la ultimul punct - tema sufletului?
mihaela.


  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Mar 08, 2006 10:35 pm 
User avatar

Joined: Mon Jan 30, 2006 11:59 pm
Posts: 638
Location: Bucuresti
Treceti, treceti, dar va rog eu, urmatorul experiment faceti-l mai pentru prescolari, ca eu mi-am prins urechile demult in experimentul asta... :cry:


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Mar 09, 2006 5:59 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 6:15 pm
Posts: 2227
Location: Barlad
:wink: ok... m-am gandit deja la unul... care sa nu fi atat de amplu... dar asta dupa ce il terminam pe asta... revin cu interpretarea la tema sufletului cat de curand... :wink:_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Mar 10, 2006 7:25 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 6:15 pm
Posts: 2227
Location: Barlad
In interpretarea temeie sufletului se porneste asa cum este si normal de la ascendent, adica de la planeta care indica raza sufletului, apoi se analizeaza planetele in case si zodii atribuidu-li-se o nterpretarea esoterica si apoi elementele karmice: configuratii, nodurile lunare, chiron, axe interceptate etc

Dar ce reprezinta raza sufletului?
Raza sufletului nu este o emanatie personala, ci ea apare dintr-o rezonanta cu o energie similara din univers care este independenta de statutul si vointa personala a entitatii si la care se accede prin punere la unison a mai multor spirite aflate pe acelasi nivel. Aceasta rezonanta se realizeaza in functie de nivelul nostru, de puterea noastra de a accede la vibratii fine ale creatiei. Aceasta accedere se realizeaza in grup si pe categorii de trasaturi. Alice Bailey, cea care a vorbit pentru prima data despre aceste raze in mod public, le grupeaza pe vibratii si nivele de evolutie. Fiecare forma de viata are o raza specifica, raza care o ajuta sa se manifeste si sa centreze in ceea ce este de fapt. Intr-o alta acceptiune razele sunt mijloace de evolutie spirituala intrucat rezonanta cu o forma de energie subtila, duce spre interiorizare, spre departarea de concretul vietii materialiste si asta nu poate aduce decat evolutie, deoarece rezonanta si centrarea in ceea ce suntem de fapt ne ajuta sa devenim mai puternice, mai buni, mai aproape de cunoastere.
In astrologie raza sufletului capata o expresie planetara. O planeta devine raza sufletului, iar calitatile ei mijloace prin care individul va rezona cu natura sa sufleteasca, cu forma sa subtila.
Venus in astrologia intiatica este o planeta duala avand atat o latura echilibrata, poetica, blanda, dar si una razboinica, intransigenta si autodistructiva. Atunci acand puterea ei se uneste cu Raza a 5-a puterea ei devine o forta inteligentei si a cunoasterii prin efort, prin munca prin cautarea propriului sens al existentei. In tema lui Leonardo Venus este Luceafar de seara si cumuland aeasta ci pozitia sa in domiciliu descoperim calitati eminamente benefice. (Luceafar de seara – venus cea buna, Luceafar de dimneata – Venus cea rea)
Prin Venus Lonardo devine omul inteligent exilat pe o insula a sensibilitatii. Pe el nu-l caracterizeaza sensibilitatea pe care si-o exprima bine, ci inteligenta care cauta sensul puterii sale, a existentei in ansamblu. Bucuria formelor ascunde fascinatia fata de o posibila perfectiune a naturii, combinatia de culori calde cu cele reci ascunde abilitatea de vorbi intr-un limbaj secret toate aceste devenind preocupari exclusiv ale mintii.
Tandemul emotie intelect are la Leonardo, in tema sufletului, un rol foarte important, poate chiar covarsitor. Daca Taurul i-a dat obsesia de a construi valori perene, Berbecul din casa a XII-a l-a speriat in permanenta cu perisabilitatea vieti cu ritmul alert in care a lucrat si cu lupta speciala pe care a dus-o pentru a se exprima original. Aceasta lupta cu Uranus in III da impresia ca a devenit pregnanta tocmai pentru a invata sa fie original. Desi este clar ca un Uranus direct pe casa III l-a obligat sa-si insuseasca o modalitate de expresie noua, un limbaj nou insa la fel de clar este, prin Luna guvernatoarea casei III, ca scopul sau a fost sa finalizeze un gest nobil de a darui cunostinte si de a primi recunoastere, declansat de o dorinta personala. Uranus a adus doar o metoda noua, insa cunostintele si placerea de a lucra (Saturn in VI) i-a apartinut.
Cum ascendentul se muta din Sagetator in Taur, se schimba si prioritatile, iar punctele nevralnice ale temei sale natale devin puternice in tema sufletului, dand temei o alta expresie.
Astfel avem un Mercur abil si selectiv, un Uranus atent la lectiile sale si deschis fata de nou, un Neptun neincrezator in fortele proprii dar rece si obsedat de feed back si un sens al vietii care l-ar inclina mai mult spre mistic decat spre estetic.
Nimic neobisnuit pana acum, insa Lilith pe MC aduce marea problema a temei sufletului. Aceasta problema indica faptul ca sursa gandurilor sale necurate, a dorintelor sale care i-ar fi patat moralitatea si imaginea (aspect reiesit din tema natala) au avut in sufletul sau o cu totul si cu totul alta valoare. Cand vroia sa atraga el vroia de fapt sa impartaseasca un sentiment, nu sa-si satisfaca dorinte inferioara, cand devenia misterios el chiar simtea emotii complexe ce nu putea fi exprimate usor si, mai ales, atuncia cand sfida o regula el isi alegea cu mare atentie instrumentul cu care se afisa pentru a masca lipsa de incredere pe care Neptun retrograd din casa V i-a oferit-o. Cu Lilith pe MC pot spune ca trezea frici puternice in contemporanii sai, ca ii si placeau reactiile pe care le provoca.
Leonardo a avut insa o mare problema de constiinta si probabil ca asta i-a motivat munca sa asidue adusa adesea dincolo de placerea de a crea, ci din necesitatea de a supravietui. Lectia sa de viata indicata de interceptarea axei Fecioara-Pesti cu Neptun pe casa V si Jupiter pe IX este una legata de dreptatea de a i se recunoaste merite care altadata nu i-au fost recunoscute. Daca tema natala indica acest aspect ca pe o necesitate colectiva, tema sufletului vine cu precizari suplimentare: Marte in X in Varsator, in situatia in care Uranus chiar i-a pus la incercare puterea de a invata sa se exprime, indica elevarea sociala ca pe o dorinta personala. Asadar obligatia sa sociala vine mai mult dintr-o promisiune si o dorinta egoista de a fi cel mai bun (Mercur in Berbec), realizare posibil aprin cumularea tutror sacrificiilor sale anterioare (Mercur in XII). In felul acesta misterioasa pozitie a lui Lilith in IX pe MC in Capricorn il face pe Saturn din VI puternic doar prin munca istovitoare, si il pune in opozitie cu aerul sau de aristocrat dat de Mercur in XII, care i-a adus conflicte ce i-au consumat din timp si din putere. Luna in Pesti pe axa interceptata conjuncta cu Jupiter ii aduce lui Leonardo o viziune asupra femeii diferita de cea din realitate. Femei pentru el va ramane Fecioara misterioasa (zodia Fecioara interceptata in casa V – iubire neimpartasita) afisand expresii misterioasa (Lilith) si, adesea, ireale. Chipurile pot fi usor vazute ca afisand o puritate speciala si, in toate cazurile, o visare ca o umbra li se poate intrezari pe chip.
Doar un geniu putea surprinde atat de bine conflictele spiritului si sa le transpuna atat de clar intr-o combinatie fascinanta de lumini si umbre.
Tema sufletului, spre dezamagirea multora, aduce mai mult egoism decat tema natala si asta nu face decat sa indice faptul ca intr-adevar Leonardo nu este un spirit batran, dar ca imaturitatea sa spirituala, acolo unde a existat, nu i-a umbrit genialitatea.
Cu Soarele in XII a avut insa o intelegere esoterica speciala si pentru ca asta a facut parte din structura lui, prin ea Lonardo a redescoperit lumea si a explicat-o asa cum a inteles-o. Ceea ce ne-a lasat noua a fost construit, in principal, dintr-o dorinta personala izvorata din spiritul, care a devenit, raportat la contextul in care s-a produs nasterea sa, un fel de necesitate sociala, iar latura sa intunecata (Lilith) pentru ca atinge Lumina din tema sa, poate duce la concluzii eronate despre puterea sa de patrundere in planurile subtile, de strafulgerari de iluminare in timpul lucrului sau, despre puritatea sa speciala. Acelasi element al temei sifletului ne-ar face sa credem ca sufernta sa a fost doar un sacrificu adus umanitatii, ceea ce nu ar fi adevarat – suferinta sa a aparut din dorinta sa de a cunoaste, din explorarile cognitive pe care le-a realizat. Lilith pe MC in opozitie cu Pluton pe FC scoate in evidenta chinurile unui spirit care este tentata sa confunde lumina personala cu lumina spirituala si care cauta, prin explorarea strafundurilor sale, sa inteleaga ce este aceasta lumina. Acesta este un stadiu de cautare prin care cu totii trebuie sa trecem, insa nicidecum nu este ultimul.
Leonardo raman insa un geniu, care avut o putere de reprezentare greu de inteles pentru minta unui muritor de rand si care vine intai dintr-o dorinta personala si apoi dintr-o necesitate colectiva. Viata sa sociala pare sa fie varful de lance al complexului care a fost: fiinta sociala-fiinta spirituala si cea mai mare realizare a sa. Evolutia sa spirituala a venit din dorinta de a se exprima. Drumul in societate a fost spre a impune un nou etaloane estetic, un exemplu de personaliatate, iar in viata sa spirituala de a-si explora subconstinetul spre a descoperi secretul luminii sale spirituale. Contactul constient cu fortele superioare este pus sub semnul intrebarii insa nu acelasi lucru se poate spune despre lumina sa interioara si abilitatea sa de a-si explora propriile trairi.
Privind cele doua teme un astrolog descopra un exemplu de om care poate reconfigura gandirea umanitatii doar cautand in interiorul sau raspunsuri si exprimandu-le cat mai amplu si frumos cu putinta...si din aceasta cauza Leonardo Da Vinci poate deveni un exemplu.

Image_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Mar 10, 2006 6:07 pm 
Gheorghita, atasezi si astrograma pt tema sufletului? Pls!
mihaela.


  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Mar 10, 2006 9:20 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 6:15 pm
Posts: 2227
Location: Barlad
mihaela01 wrote:
Gheorghita, atasezi si astrograma pt tema sufletului? Pls!
mihaela.


:shock: Mi-a scapat... Scuze!

Image_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 11, 2006 7:21 am 

Joined: Tue Jan 03, 2006 7:46 am
Posts: 8
Location: Piatra Neamt
EXCELENT, EXCELENT comentariu !!!

Plec capul cu umilinta in fata unui om care , cu CUVANTUL , mi-a smuls o lacrima de admiratie si recunostinta pentru ceea ce ESTE EL si cuvintul sau.

Multumesc coser. :D


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 11, 2006 8:38 pm 
Eu nu pot spune decat ca acest experiment mi-a placut mai mult decat toate la un loc. Chiar daca a fost un pic mai greu, am simtit ca am mai facut un infim pas pe drumul infinit al cunoasterii in domeniul astrologiei.

Si tot citesc si ma gandesc la astrologia initiatica,(desigur prea multe surse nu am), si totul parca incepe sa capete sens. Evident astrologia initiatica este deocamdata prea putin prezentata si doar vagi idei incep sa capete contur. Gandindu-ma totusi ca scopul incarnarilor noastre este evolutia spirituala cred ca drumul acesta pe care noi il strabatem este mult prea anevoios si nu inteleg de ce este atat de lung. Insa odata atins acest subiect cred ca va fi tratat in continuare cu mai multa atentie pt ca asa cum sustine si Dan Ciuperca in celebra sa carte, astrologia initiatica este noua astrologie, iar studiul razelor va fi o componenta majora a psihologiei esoterice in asociere cu noua astrologie.

Scopul astrologiei initiatice fiind intelegerea evolutiei spirituale, cred ca noi oamenii abia incepem sa ne dam seama ca de fapt asta trebuie sa facem. Si din nou imi revine R. Steiner care sustine ca omenirea a atins pragul de jos de cufundare in materie, si trebuie sa se ridice din nou spre planurile spirituale.

Insa asa cum experientele vietii ne ating oricum, iar noi suntem dirijati de astre indiferent daca studiem astrologia sau nu, tot asa si evolutia spirituala se produce, iar influentele se revarsa asupra noastra cu generozitate.
Dar parca e mai bine atunci cand poti sa intelegi ce se intampla!!!

Oricum iti multumesc din suflet Gheorghita pentru aceste experimente :D.
mihaela.


  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 11, 2006 8:50 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 6:15 pm
Posts: 2227
Location: Barlad
S eu va multumesc pentru ca ati participa la el. Maine Daniela va propune un nou experiment care speram sa nu fie la fel de dificil ca acest... dupa care vor veni si altele... :wink:
... ele sunt importante atat pentru ca sunt exemple, cat si pentru ca ne mobilizeaza si ne prind in jocul lor... cand ne dam seama ce facem observam ca deja barca noastra a pornit spre necunoscut... este ca lectura - invatam sa cititm din necesitate sau curiozitate si apoi cititul devine un mijloc de cunoastere, apoi, pentru ca stim sa citim, alegem ce carte ne trebui la un moment dat si ce informatie ne este utila... In timp unii vor prefera romanele de dragoste, altii pe cele polististe sau lucrarile esoterice. Toti insa au in comun bucuria de a citi...
La fel se intampla si cu astrologia... :wink:_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 12, 2006 7:37 am 
Quote:
S eu va multumesc pentru ca ati participa la el. Maine Daniela va propune un nou experiment care speram sa nu fie la fel de dificil ca acest...


Sa stii Gheorghita ca am participat cu multa placere.
Insa teama ca experimentele sunt grele este nejustificata sa stii. Este benefic sa fie lucruri noi si interesante pentru cei care vor sa invete.

Iar forumul mai are o gramada de sectiuni unde se pot ridica tot felul de probleme, unde se poate discuta facil si lejer.
Am vazut totusi ca interesul pt aceasta sectiune putin mai dificila si as spune pur astrologica este destul de ridicat, deci exista multe persoane interesate si care vor sa studieze mai serios.

Singurul lucru care m-ar intrista ar fi coborarea nivelului calitativ al acestei sectiuni.
mihaela.


  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 38 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group