Gabri, mie nu mi s-a parut deloc superficial...
Poate nu ai avut rabdare sa-l vezi pana la sfarsit, cu interviul acelei femei bolnave de cancer, sau cu aviatorul care ar fii trebuit, dupa medici, sa ramana o leguma toata viata...Pe mine aceste doua cazuri m-au impresionat cel mai mult...
Da, erau exemple multe si despre cum sa ai bani, sau o casa frumoasa, sau masina pe care ti-o doresti, pentru ca traim intr-o lume materiala.Dar nu uita totusi cum a inceput filmul.Cu povestea unei persoane care, la un moment dat a pierdut totul, inclusiv speranta si bucuria de a mai trai.
Nu cred ca trateaza doar partea superficiala a lumii, asa cum spui tu.Din contra...
Sunt de acord cu faptul ca banii te pot schimba in rau. Ma izbesc de asta, din pacate, din ce in ce mai des...Oameni care s-au imbogatit repede si care, parca, si-au schimbat sufletul...
Dar nu pot sa nu observ si ca saracia a inrait o mare parte din ei...
Pana la urma, totul depinde de cum te raportezi tu la bani si la lucrurile materiale pe care le detii, sau nu.
Totul depinde de sistemul de valori al fiecaruia si cum facem fata tuturor ispitelor cu care suntem confruntati.
Si poate ca nu ai observat nici cand, la un moment dat, in documentar se spune ca multi care si-au dorit masini, case, bani, si le-au dobandit, nu au fost deloc fericiti pt ca au uitat sa ceara un singur lucru: fericirea...Iar banii nu au reusit sa le-o aduca...
Si da, si eu cred ca la baza tuturor lucrurilor sta credinta si speranta, si mai presus de atat, Iubirea!