Youth Without Youth, F.F. Coppola

De la distractie si divertisment, la necesitate si dorinta de elevare, arta cinematografica incearca sa mentina vii trairi complexe pe care uneori cuvintele nu le pot cuprinde. Este ca si cum am trai in paralel cu propria viata o alta realitate... asta ne ofera trairi si intelegeri complexe.
Post Reply
Mihaela

Youth Without Youth, F.F. Coppola

Post by Mihaela »

"Tinerete fara tinerete" (Youth Without Youth), filmul lui F.F.Copoola - merita vazut.
Este o ecarnizare a nuvelei lui M.Eliade, turnat partial in Romania in 2006..Pare a fi un film ciudat, inca de la inceput si pana la ultima secventa... un amalgam de mituri, autobiografie, peisaje superbe..un film care pe mine m-a incantat.. rolurile principale:Tim Roth ( profesorul Matei Dominic ) si Alexandra Maria Lara (Veronica / Laura).
Cum spuneam, merita vazut!!!
Mihaela A.G.(mag)
(http://argmihaela.blogspot.com)
"Există în noi ceva mai adânc decât noi înşine". (Sf. Augustin)

coser
Admin

Re: Youth Without Youth, F.F. Coppola

Post by coser »

Da, e ciudat tare... am recunoscut stilul lui Copola pe care nu-l agreez foarte tare... Nu mi-a placut modul in care ii face pe actorii romani sa vorbeasca engleza... sa se vada diferenta... e o amestecatura de engleza si romana care mi-a displacut total. Ce poveste frumoasa ar fi fost daca toti vorbeau la fel sau, ma rog, cu un usor accent, nu ca la scoala... iar actorii, unii dintre ei se comportau ca niste figuranti, pana si in ultima scena din Cafe select marele Mircea Albulescu sa fie atat de absent de parca e la repetitii... Alexandra Maria Lara e frumoasa dar nu i s-a potrivit rolul... nu a fost deloc convingatoare. Pe mine nu m-a convins de nimic. Are ochii misteriosi ca doar e scorpion, dar...
Sunt multe lucruri frumoase in film, dar care tin de povestea in sine, nu de transpunerea cinematografica...
... si da, merita vazut...
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image

irina

Re: Youth Without Youth, F.F. Coppola

Post by irina »

Cat mi-a placut...exact pe sufletul meu! :oops:
"In lume necazuri veti avea;dar indrazniti,Eu am biruit lumea" ( Ioan, 16:33)
Image

Post Reply