Cu 4 planete in varsator, cu ascendentul in Berbec si cu lilith pe casa V pot spune ca ai o fire independenta, curajoasa, impulsiva. Ai curajul de a spune ce gandesti si, pentru ai un chiron pe casa I, gasesti intotdeauna si persoanele care te asculte. Iti si place sa si vorbest, de altfel si sa ironizezi si sa te stii altfel decat ceilalti.
Inedit este ca in fata celorlati tu ai o imagine foarte buna. Esti vazuta ca o persoana care cauta intotdeauna echilibrul, care se impune pentru a face bine si care se framanta pentru altii nu pentru sine. In mare parte este si adevarat si poate de aici o mare contradictie in relatiile tale. Toate incep furtunos, chiar hipnotic, dupa care consideri ca ai gresit si te comporti ca si cum din partea ta nimic nu s-a schimbat, dar pentru ca intelegi mai multe decat cel de langa tine privesti de sus.
Esti un om puternic care, culmea, nu are nevoie de putere, ci de dragoste. Marte din XI in opozitie cu Jupiter din V este un fel de a te invarti in jurul cozii. Daruiesti celui care nu este pe aceiasi frecventa cu tine si ceri de la cel care nu-ti poate da. Saturn pe casa VI in opozitie cu Junon iti indica viata de cuplu ca un sector complicat si marcat de limitari. In cuplurile pe care tu le formezi se pune intotdeauna problema puterii "cine este cel mai puternic", pe tine nu te intereseaza asta, pentru ca tu detii pur si simplu o forta si nu te mandresti cu ea. Este ca respiratia.... nu te mandresti ca respiri!
Evident ca Venus din Sagetator si casa IX iti aduce pretentii, unele chiar fara rost. Daca prin Lilith in V te atrag barbatii puternici, care se descurca printr-un fel de istetime a momentului, Venus in IX vrea sa le impuna un stil rafinat de viata. Tu vrei sa-i inveti pe barbatii din viata ta totul: de la ce lenjere intima sa-si cumpere sau ce parfum, pana la cum sa aprecieze o femeie si ce sa-i spuna pentru a placea.
Nu vreau sa para laude gratuite, dar uitandu-ma pe tema ta eu cred ca tie iti vine pur si simplu sa faci asta si nu vrei sa te dai mare ca stii ceea ce ei nu stiu. Totusi ar trebuie sa faci un efort interior pentru a te detasa de teama de ridicol si de a trai viata asa cum este ea, trista si incarcata, cu momente putine de fericire. Cuplul pe care ai putea sa-l formezi tu si care sa mai si mearga este de-a dreptul utopic pentru ca natura ta mondena, prietenoasa, joviala, deschisa si independeta nu prea face casa buna cu dorinta de a trai cuplul in secret, in semoobscuritate, fara comunicarea cu exteriorul si fara a oferi societatii modelul pe care tu il construiesti. Ti-e teama sa te afisezi.
Marte in varsator nu te va ajuta niciodata sa ierti, pentru ca el nu poate sa ierte. Te ajuta sa intelegi, sa privesti senin conflicte care pe altii i-ar duce spre disperare, dar nu te ajuta sa ierti. Te imunizeaza si dupa ce trece valul te intrebi: oare eu chiar nu am simtit nimic? Dar nu vei spune celuilalt nimci din conflictul interior si vei cauta bucuria in obiectele din jur. Esti o supravietuitoare, o luptatoare. Sentimentele te plictisesc si ca sa interactionezi apelezi la conveniente.
Cu toate acestea eu cred ca esti capabila de sentimente adanci. Cu Lilith pe V, a avea un copil te sperie, dar te si salveaza din aceasta tristete ale carei margini iti sunt necunoscute.
Iarta-ma Mihaela ca ti-am luat-o inainte.