It is currently Tue Jun 10, 2025 5:47 am

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Tranzitul nodului nord
PostPosted: Sat Nov 26, 2005 3:51 am 

Buna Gheorghita,

Sunt nou inregistrat pe forum dar am studiat de ceva vreme raspunsurile tale pe acest forum si pe astroinfo, pe care le gasesc foarte documentate. Apreciez de asemenea bunavointa cu care ii ajuti pe ceilalti in dezlegarea tainelor astrologiei si nu numai.
Eu studiez astrologia (si alte discipline cu caracter spiritual) din pasiune (nu la modul atit de competent ca tine) si sunt atras mereu de aceste domenii spirituale.
In aceasta perioada trec printr-un set de tranzite importante pe care am umarit sa le elucidez insa se pare ca nu pot fi foarte obiectiv in interpretarea lor tocmai datorita influentei acestora.
Te rog daca ai timp sa-mi spui la ce ma pot astepta de la cele 3 tranzite din perioada asta: NN peste saturn natal, Saturn in trigon cu saturn natal, Lilith peste Soare natal... Destul de majore tranzite nu? Datele mele sunt 20.08.1967 ora 7.00 la Arad.
Ma intereseaza mai mult dpdv spiritual (practic yoga) ce influente exista in aceasta perioda, dar si din punct de vedere social (astept o promovare universitara).

Cu stima,
umapati

Profile Send private message  

Post subject:
PostPosted: Sun Nov 27, 2005 12:19 am 

Datorita acestor tranzite ma confrunt cu unele limitari pe care nu stiu sa le fi avut vreodata asa intense dar datorita practicii yoga reusesc sa imi dau seama de ele si sa le depasesc intr-o oarecare masura. In timpul meditatiilor ele nu mai sunt limitatoare. Se spune ca tranzitul Nodului Nord atenueaza intr-o mare masura liberul arbitru si simt asta. Se mai spune de asemenea ca tranzitul NN peste saturn aduce o rasplata in urma unor eforturi facute, care se coreleaza cu existenta posibilitatii de a avansa profesional :) . Sau poate e vorba de o rasplata spirituala???
Tu ce parere ai Gheorghita?

Umapati

Post subject: Re: Tranzitul nodului nord
PostPosted: Mon Nov 28, 2005 11:19 am 
Admin

umapati,
Tranzitul saturnian este in general dificil cu atat mai mult cu cat este legat de elemente karmice - saturn fiind el insusi o planeta karmica. Aceasta rascolire de care spui (eu asta cred ca traiesti acum) este doar inceptutul unei perioade mai dificile. Tuburarile de comunicare sunt declansate de Lilith in XII care te face sa simti ceea ce Jupiter din III si Scorpion nu te lasa. Si pentru ca nu este suficient, NN trece peste saturn si te pune in fata unor situatii pe care le-ai mai trait. Cand Saturn va intra pe XII s-ar putea sa afli lucruri noi despre cei din jurul tau, s-ar putea ca acea aura de persoana impecabila, atenta si permanent pe pozitie si infromatat sa ti se ca evapore. Lilith peste Soare te determina sa faci gafe, dar pt ca este implicatat casa XII - gafe momumentale care sa genereze efecte ample pe care nu le poti controla. Cel mai greu lucru pe care il poti face cu Lilith in XII este iertarea. Este insa un lucru foarte greu pt ca Uranus pe VI iti aduce o tulburare de atentie si Neptun i se va alatura dintr-o clipa intr-alta... creandu-ti iluzia unei alte realitati ceea ce te poate transforma intr-o victima.
Asadar pregateste-te pentru o perioada de mare zbucium interior, de revolta interioara si mai ales pregateste-te sa te doara ca nu poti impartasi ce te doare, pregateste-te pentru lovituri puternice ale vietii. Trigonul pe care il face Saturn in tranzit cu cel natal este constructiv pentru ca iti ofera o gandire profunda si asta te ajuta sa-ti faci planuri realiste, indraznete care iti vor aduce succes. Dar nu va mai fi mult timp asa... cand va trece pe XII primul lucru pe care ti-l va oferi Saturn va fi nesiguranta. Te vei indoi de tine, de cei din jur si vei cauta sa te izolezi afectiv sau social.
Eu te sfatuiesc sa faci un efort considerabil sa ierti tot ceea ce se intampla in viata ta si sa te straduiesti SA VEZI tot ce se intampla viata ta pt ca daca nu faci asta in primavara 2006, cand Marte va fi direct si se va opune planetelor natale si in trazit din casa III vei comporta schimbari de opinie, de mentalitate pe revolta. Asadar trebuie sa ierti acum pt ca primavara sa fie nu violenta si agresiva, ci curajoasa, puternica si constructiva.
Pentru ca practici tehnici de meditatie, pentru ca lucrezi cu energia asta ar trebuie sa te ajute pentru ca ai putea ca interiorizarea negativa pe care Lilith ti-o confera sa o redirectionezi spre ceva constructiv.
Dar fii cumpatat si realist, pt ca ai doua planete grele pe casa VI si nu orice fel de planete, ci Uranus si Neptun care iti pot crea impresii false despre activitatea ta. Etalonul in aprecierea activitatii tale trebuie sa fie echilibrul... adica atunci cand se intampla ceva neprevazut in viata ta, ceva dur, greu de inteles si acceptata incearca sa vezi care este vina ta nu te pripi in concluzii, aprecieri si verdicte...
E o munca grea... dar daca vrei ca totul sa fie bine va trebuie sa faci asta...

Profile Send private message E-mail  

Post subject: O analiza sintetica a tranzitului!
PostPosted: Mon Nov 28, 2005 3:18 pm 

Gheorghita
iti multumesc pentru analiza sintetica a complexului de tranzite pe care l-ai realizat. M-ai facut sa inteleg unele lucruri care mi se petrec si sa am o imagine de ansamblu a influentei acestor tranzite majore.
M-am ingrijorat un pic insa m-am si hotarit sa urmaresc sa amplific practica Yoga si sa urmaresc sa ies de sub influenta acestor tranzite negative.
Practic Yoga la cursul organizat de MISA (care nu are nimic in comun cu ce s-a scris negativ in presa despre acest subiect!!!) de vreo 12 ani si am avut anumite realizari spirituale la care nici n-as fi visat inainte de acest curs. Am incredere ca Dumnezeu ma va ajuta sa le depasesc constructiv si sa trec cu brio examenele la care viata ma va supune. Cred ca 12 ani de Yoga m-au pregatit si pentru acest moment neprielnic si ma vor ajuta sa sublimez aceste influente astrale negative in intelepciune si intr-o mai intensa comuniune cu Dumnezeu.

Multumesc inca o data pentru interpretarea competenta si binevoitoare si pentru sfaturile de bun simt pe care mi le-ai dat!!!

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]